Георги Валентинов ГеоргиевМоже ли боята за пътна маркировка в София

...
Георги Валентинов ГеоргиевМоже ли боята за пътна маркировка в София
Коментари Харесай

На софиянци „промяната“ с Васил Терзиев им струва двойно – за 3 месеца пътната маркировка поскъпна със 110%

Георги Валентинов Георгиев

Може ли боята за пътна маркировка в София да нарастне със 110% за 3 месеца?
Може, в случай че градът се ръководи от ПП-ДБ-Спаси София.
Месеци наред София остана без контракти за поддръжка на пътната маркировка поради бездействието на Васил Терзиев. Вместо да пусне открит конкурс Терзиев даде непосредствено цялата активност на „ Софинвест “. Това е така наречен процедура „ инхаус “, за която ПП-ДБ-СС години наред твърдяха, че е

порочна процедура

Сега, обладани от личния си недостатък, в нарушаване на закона дадоха над 11 млн. лева на общинска компания, която няма задоволително техника и екипи, и естествено е превъзложила на частни компании – без търг, без конкурс.

Така с новия контракт от 21 август с помощта на екипа на Терзиев стигаме до нарастване на цените за всяка обособена активност по маркирането сред 44% и 110%.
За най-често изпълняваните действия нарастването по контракта на Терзиев е сред 60% и 110% надценка по отношение на най-високите остарели цени при Фандъкова.
Това се вижда от оповестения контракт от 21 август 2024 година, с който за полагането на 1 кв. м пътна маркировка багра общината заплаща 65,36 лева, по отношение на 28,40 лева по предходните контракти. Това е същата пътна маркировка с бяла багра вид " леден пластик " с перли и дебелина 2,5 мм, единствено че при „ Промяната “ цената й скочи със 110%.

Със 103% се е нараснала и цената на краткотрайната пътна маркировка с бяла маркировъчна лента. За нея софиянци към този момент заплащат 158,71 лева на кв. м. по отношение на цената до преди няколко месеца от 78 лева на кв. м.
„ Само “ 96% е скочила цената за софиянци на маркировка с бяла багра вид " термопластик " с перли - от 21 лева на 53,82 лева
За 20 позиции по контракта на Терзиев повишаването е от 44% до 110%.
Накратко,

„ Промяната “ на софиянци им коства двойно

Настоявам политическото управление на ПП-ДБ неотложно да изясни дейностите на Васил Терзиев и да отговори ще сезират ли прокуратурата за вероятни престъпления?
Васил Терзиев дължи на софиянци отговори на следните въпроси:
-Защо в нарушаване на всички правила не провежда открита процедура по Закона за публичните поръчки и остави София без настоящи контракти за пътна маркировка?
-Защо разпореди маркирането в нарушаване на Закона за публични поръчки на компания без потенциал, техника и опит?
-Защо цените на 20 от позициите са сред 44% и 110% по-високи - по какъв начин са обосновани тези внезапно нараснали цени за същите услуги при същите механически условия?
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР