Георги Свиленски от БСП разкритикува президентът Румен Радев.Според него той

...
Георги Свиленски от БСП разкритикува президентът Румен Радев.Според него той
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Борисов призна, че управлява през служебния кабинет на Радев

Георги Свиленски от Българска социалистическа партия разкритикува президентът Румен Радев.

Според него той е определен с гласовете на българските социалисти, само че се е отрекъл от левите политики.

" Когато неговият длъжностен кабинет замрази минималната работна заплата, не внесе бюджет, не поддържа бизнеса, който би трябвало да създаде парите за обществената политика. На всичко това би трябвало да отговори Радев. В същото време, това служебно държавно управление бе залято от сигнали за корупция за продажба на недвижими парцели ", акцентира той.

Според него няма конфрикт межу Корнелия Нинова и президента Румен Радев.

Той посочи, че управлението на Българска социалистическа партия през годините не си е разрешавало рецензии против президентската институция, само че от Президентството още от третия ден са разкритикували държавното управление, в което участваше Българска социалистическа партия.

" Ние не се караме нито с Радев, нито с Йотова, само че няма по какъв начин да допуснем моделът " ГЕРБ ", против който се борим 7 години, да бъде още веднъж вкаран във властта. Това беше прието и от Борисов. Онзи ден той сподели: " Моите хора, от вторите етажи на властта, през днешния ден ръководят България през служебния кабинет. " Така, че това, което приказваме от две години, Борисов си го призна, а хората могат да го видят в цялата държавна администрация ", разяснява той.

Свиленски дефинира като спекулации изявленията за лобизъм в интерес на Русия от страна на съпартиеца му Румен Гечев.

" Той е бил наблюдаващ на някакви парламентарни или президентски избори в Русия. Ние като народни представители, като наблюдаващи вървим съвсем всеки месец там, където има избори по една или друга причина. Аз самият съм ходил до Азербайджан като наблюдаващ. Това са следващите спекулации и опити да въвличат Българска социалистическа партия в някакви геополитически страни, тъй че това ще е следващата дъвка в предизборната акция. Нали разбирате, че е неуместно! ", уточни той.

Свиленски още веднъж повтори тезата на Българска социалистическа партия, че кабинетът " Петков " не е изнасял оръжие за Украйна.

" Ако написаното в " Ди Велт " е истина, Кирил Петков до момента трябваше да бъде задържан от българските служби. Затова ние твърдим, че това не е правилно, а е избирателен ход на партията да се покажат пред своите сътрудници, че са създали нещо положително. А това не е положително ", сподели той.

Свиленски акцентира, че лидерският въпрос не е на дневен ред в Българска социалистическа партия и идният Конгрес ще бъде обикновен.

" Сергей Станишев освен, че няма, а може би не би трябвало да се кандидатира за водач на Българска социалистическа партия. Той е нанесъл много вреди на партията и е по-добре да си остане редови член. А и би трябвало да отговори за най-големия корупционен скандал в ПЕС, до момента в който беше ръководител. Проблемът с водачеството на Корнелия Нинова е, че не позволява от 7 години вътрешни и външни сили да съберат Българска социалистическа партия и ГЕРБ в ръководството. Това няма да ѝ го простят в никакъв случай ", разяснява Свиленски.

Той прикани служебният кабинет да не разискват партии и политици, а да провеждат почтени и транспарантни избори.

" На Пеканов нали няколко часа преди присъединяване му в " Панорама " президентът и министър-председателят му споделиха да не се бърка в предизборната акция. И той в 9 часа пристигна в " Панорама " и почна да дава оценки на Българска социалистическа партия. Хубавото на това е, че стана ясно, че служебният кабинет - и първият на Донев, и сегашният - се намесват в предизборната акция. Това беше казано и в отчета на ОССЕ ", уточни той.

Тази заран Националният съвет на Българска социалистическа партия се събра на съвещание, на което се чака да утвърди съдружната формула за присъединяване в идните парламентарните избори.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР