Георги Семерджив, който е обвинен, че пиян и дрогиран е

...
Георги Семерджив, който е обвинен, че пиян и дрогиран е
Коментари Харесай

Семерджиев поиска на свобода: Едното убито момиче било на пътя, а не на тротоара

Георги Семерджив, който е упрекнат, че пийнал и дрогиран е предизвикал злополука и умъртвил две млади девойки на столичния бул. „ Черни връх “ изиска да излезе на независимост с претекст, че едната от жертвите е била на пътя, а не на тротоара.

В, а против него се водят няколко каузи. В понеделник той подаде молба до Софийски градски съд да не участва на съвещанието по мярката му за неотклонение. Молбата беше утвърдена от магистратите и по този начин в правосъдната зала се появи единствено юриста на Семерджиев – Мирослав Христов.

„ Едно от девойките е било в дейната лента на пътя на 5 юли “, изясни Христов, като появни, че това се виждало и на записите от камерите в региона.
Адвокат Христов изиска Семерджиев да бъде пуснат под домакински арест.
Той сложи и под подозрение резултатите от тестът, която потвърждава, че осъжданият за разпространяване на опиати Георги, е карал дрогиран с метаамфетамини.

Само преди дни, зам-.главният прокурор Борислав Сарафов изясни, че това е потвърдено по безапелационен метод е изцяло несъмнено, че Семерджиев е използвал опиати във съдбовния ден.

Прокуратурата изиска Семерджиев да остане в ареста. Той бил там от 95 дни, а по закон може да бъде арестуван 210, преди делото да стартира. Досъдебното произвеждане към този момент е завършило, чака се материалите да бъдат входирани в съда, където да стартира делото всъщност.
На него ще бъдат разпитани редица очевидци, униформени чиновници и специалисти.
Един от хората, които се чака да дадат показания е и автомоньора на Семерджиев, който пред проверяващите обяснил, че всяка седмица подменял накладите на колата му, което предполагало извънредно нападателно шофиране.

Семерджиев е упрекнат и в притежанието на подправена брошура, издадена сякаш в Швейцария. Той носи наказателна отговорност и за подправени немски регистрационни табели на джипа си.

По време на следствието, немските управляващи обяснили, че в никакъв случай не са издавали сходни номера. Нямало по какъв начин и даже да са били откраднати от действителен автомобил, те да стартират с сходни букви.

След малко заседание, съдът въпреки всичко реши, че Семерджиев би трябвало да остане зад решетките. Той на два пъти бягал от местопрестъпления, нямал персонална карта, непрекъснат адрес, а и не бил преосмислил държанието си.

Заради тежката злополука, която провокира Семерджиев, нескрито излязоха данни, че той е бил.

Б в някои районни полицейски ръководства. Това сподели на брифинг в понеделник вицепремиерът по публичен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.
Хората, които ще сменим не са оказвали полицейски чадър, само че не са осъществили задоволителен надзор,
не са основали нужната организация на работа, с цел да не се стига до случая “Семерджиев ”, случая с злополуката на Околовръстното и други фрапантни случаи от последните седмици, изясни Демерджиев.

Повод за рокадите са многочислените инспекции, осъществени през предходните дни, акцентира Демерджиев и разгласи, че линията на политически назначения не би трябвало да продължава в Министерство на вътрешните работи.

Рокади има във Второ, Трето, Четвърто, Пето, Шесто, Седмо и Осмо районно управление (на МВР) при Столична дирекция на вътрешните работи.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР