Георги Семерджиев, заподозрян за тежката катастрофа в София снощи, при

...
Георги Семерджиев, заподозрян за тежката катастрофа в София снощи, при
Коментари Харесай

Органите на реда чакали няколко часа, преди да арестуват Семерджиев

Георги Семерджиев, обвинен за тежката злополука в София нощес, при която починаха две девойки, беше арестуван от отряд „ Кобра “ малко след 13 ч. По време на задържането си в жилище в кв. " Лозенец " той е бил в не напълно съответно положение. Това сподели на брифинг по тематиката шефът на Националната следствена работа Ясен Тодоров.

При задържането му са открити са отличителни полицейски знаци, а в деня на злополуката е направил още едно нарушаване.

„ Предстои обиск и изземване от жилището, само че чакаме бранител на лицето, а той желае да има бранител. Беше съответен до там да ми даде телефона на майка си и тя му откри бранител. Нищо не споделя, сега е самичък. След привършване на претърсването в дома му, на което той би трябвало да участва, ще бъде заведен в здравно заведение, където да му бъдат взети съответните проби. Не може да се заведе първо, тъй като, в случай че го изведем от местопроизшествието, след време неговите юристи може да пледират, че нещо не е непокътнато на местопроизшествието и сме му нарушили правата “, изясни Ясен Тодоров.

Той добави, че в началото е осъществено претършуване на дома на родителите на Георги Семерджиев, само че са съумели по действен път да открият адреса в кв. „ Лозенец “, на който той е арестуван. Семерджиев не е регистриран на този адрес.

„ С оглед спазването на строгите условия на прекомерно формализирания Наказателно-процесуален кодекс, влязохме в жилището няколко часа, откакто го бяхме открили, тъй като искахме законът да бъде спазен “, означи Ясен Тодоров и добави, че са употребявали услугите на отряд „ Кобра “, защото са имали опасения, че лицето може да е въоръжено и да окаже опозиция.

След като му бъдат взети сравнителни мостри, ще бъде преценено какво обвиняване ще му бъде предявено, както и каква мярка, сподели още Тодоров.

Той добави, че търсят очевидци на тежката злополука, както и хора, които вероятно са били спътници на Семерджиев в МПС-то.

В коментар за лицето, което е било дружно с водача в автомобила, той изясни, че имат догатки и работят по доста версии.

„ Надявам се в най-кратки периоди, да приключим сполучливо това следствие, да установим обективната истина. Ние не сме предубедени във връзка с Георги Семерджиев “, сподели още шефът на следствието.

Тодоров изясни, че едно такова закононарушение се проверява в няколко насоки – ще бъдат направени всички вероятни информации – за дееспособност и за престъпното му минало.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР