Георги Семерджиев е засечен да шофира без книжка в края

...
Георги Семерджиев е засечен да шофира без книжка в края
Коментари Харесай

МВР е забавило с година и половина преписката срещу Семерджиев, съобщи прокуратурата


Георги Семерджиев е засечен да кара без брошура в края на 2020 година, само че Министерство на вътрешните работи в предало материалите за това вероятно нарушаване чак на 17 юли 2022 година или с година и половина забавяне . Това заяви прокуратурата в четвъртък.

Семерджиев е обвинен за на 5 юли, при която починаха 21-годишната Хариет Стефанович и 26-годишната Христина Дилева. След злополуката стана ясно, че той има десетки актове и наказателни постановления, само че все пак е продължавал да кара, в това число с подправена шофьорска брошура.

В четвъртък от прокуратурата оповестиха, че на 19 декември 2020 година на Семерджиев е бил формиран акт за шофиране без брошура, а през януари 2021 година от пътната полиция било направено и наказателно разпореждане, което обаче не му е било връчено.

От държавното обвиняване са образували досъдебно произвеждане по отношение на Семерджиев поради случая.

"Наблюдаващият прокурор е разпоредил инспекция, в която следва да се откри на какво се дължи забавянето от година и половина на отчета на формираната полицейска кореспонденция ", пишат още от прокуратурата.

В момента Семерджиев е арестуван за непрекъснато в ареста от Софийския апелативен съд.

Той е упрекнат, че е предизвикал гибелта на повече от едно лице, че е карал без брошура, че е избягал от местопроизшествието, както и че бил зад кормилото след приложимост на метаамфетамини.

Отделно от тези обвинявания, Семерджиев беше измамен под наказателна отговорност и за потребление на подправени регистрационни табели и за случай от 10 юни, когато е бил хванат да кара след приложимост на опиати.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР