Георги Сапунджиев, който преди 9 години прегази с джипа си

...
Георги Сапунджиев, който преди 9 години прегази с джипа си
Коментари Харесай

Реабилитират шофьора, прегазил и убил четиригодишния Паоло

Георги Сапунджиев, който преди 9 години прегази с джипа си и умъртви на пешеходната зона в Стара Загора 4-годишния Паоло, ще получи правосъдна реабилитация. Сапунджиев беше наказан на 6 години затвор, само че след 4 години беше освободен за положително държание.

„ Много се надявам това, което се случва в този момент, да води до нещо положително. Много се надявам този човек да се е смирил и да е станал по-добър. Реабилитацията да значи, че ще съблюдава законите и ще има отговорност към живота на всички “, коментира  Красимира Иванова, майката на Паоло.

Сапужджиев е изискал изчистване на правосъдното минало поради бизнеса и пътуванията му в чужбина.

„ Не е правил опити да ме търси. По-добре да не го прави. Аз не съм подготвена да се срещна с този човек. Нямам предпочитание. Не мисля, че по този начин среща би имала смисъл за мен и моето семейство “, описа тя пред bTV.

„ На всяка стъпка в правосъдното дело се даваше опция на нарушителите да избегнат наказване. Тази реабилитация значи, че в случай че нещо друго стане, той ще бъде съден с чисто досие “, разяснява Красимира Иванова.

„ Ценете живота. Няма нищо, което да компенсира един изгубен човешки живот – нито санкции, нито затвор. Загубата оказва въздействие върху всички близки и евентуално на генерации след него. Реабилитация за съвестта няма “, сподели още тя.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР