Георги Милчев-Годжи е осъден от собственият си брат, показа проверка

...
Георги Милчев-Годжи е осъден от собственият си брат, показа проверка
Коментари Харесай

Жесток удар срещу Годжи

Георги Милчев-Годжи е наказан от личният си брат, сподели инспекция на " Уикенд ". Повод за шокиращото дело, заведено от Иво Милчев е стремежът му да избави от конфискация дома на родителите им в Криводол.

От няколко години схлупената къщичка на ул. " Георги Димитров " е под непрекъсната опасност да бъде продадена от банки, данъчни и колекторски компании поради насъбраните задължения от китариста на Слави. Към днешна дата сумата е към 1 милион лв., изясняват осведомени.

Като едно от основните лица в шоуто на Слави Трифонов, Георги Милчев се разписва против 10-15 хиляди лева на месец, изясняват хора от екипа. Солидната сума, с която могат да претърпяват най-малко 30-40 пенсионера, се оказва незадоволителна за китариста-бохем. Сред своите познати той е прочут със пристрастеността си към хазарта и кръчмарски купони. За това и заемите за него са нещо всекидневно. Разчитайки на известността му от екрана, банките нямат проблем да му отпускат нови заеми. В началото Милчев употребява част от тях, с цел да заплати старите, само че след това напълно му отпуска края. Така малко по малко сумите се натрупат, а търпението на кредиторите, става известно, има граници.

След многократни подканяния да си заплати, и последвал отвод, следва процедура по наложително събиране. Наетите колекторски компании и съдии реализатори мигновено запорират всички компании на Георги Милчев-Годжи и притежаваните от него парцели. Под забрана е даже заплатата му при Слави. Първите няколко месеца съдия-изпълнител на секунда прибира всяка стотинка от хилядарките. Това съгласно хора от екипа на шоуто кара Слави да стартира да му заплаща на ръка, с плик пачки.

Първият рунд в мача Годжи-банки е още през 2013 година До 2018 година изпищяват и още двама ужилени кредитори. Сумите са от скромните 37 772, през 226 415,46 лева до впечатляващите 339 786 лв.. И това е към 2018 година, когато са направени последните запори. Тъй като заемите и до ден сегашен не са върнати, дължимите пари към този момент са към и даже над един милион лв., поради наказателни лихви и такси.

В офанзивата против Годжи се включва и Национална агенция за приходите. От документите излиза наяве, че данъчните си търсят десетки хиляди левове неплатено Данък добавена стойност. Налозите се натрупат при опита на Годжи да отвори своя бирария, изясняват хора от " Шоуто на Слави ". За пакост, тълпи от гости в кръчмата по този начин и ни идват, само че пък боса Годжи постоянно опустошава запасите от пиячка.

В опит да си другар задълженията от Георги Милчев, банките и Национална агенция за приходите вадят на тезгяха притежаваните от него парцели. Сред тях и родната му къща в Криводол. След гибелта на татко му Милчо, Годжи и брат му Иво наследяват по половината от собствеността. През 2018 година постройката е на косъм да бъде оповестена за обществена обмен. Именно тогава се намесва и брата на Годжи. Изпаднал в смут от мисълта, че майка им Цвети може да остане на улицата, а семейството опозорена пред целия град, Иво Милчев персонално заплаща към 20 000 лв. от задълженията на Годжи. Така най-малко е свален запора над родният им дом, написа " Уикенд ".

Иво Милчев, който е юрист, скоро по-късно завежда и дело против брат си. Формален мотив е стремежът да си върне дадените пари, само че действително задачата е къщата да стане на 100% негова. Спорът приключва сполучливо в края на май тази година. Тогава брата на Годжи е приет със съдебно-разделителен протокол за едноличен притежател, а баба Цвети има къде да кара умерено старините си.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР