Георги Гьоков към ПП: Подкрепете тази помощ за хората с

...
Георги Гьоков към ПП: Подкрепете тази помощ за хората с
Коментари Харесай

БСП поиска необлагаем минимум за бедните и освобождаване от данък за младите хора до 26 години

Георги Гьоков към Политическа партия: Подкрепете тази помощ за хората с ниски приходи и младите - по време на предизборната акция демонстрирахте обществена ориентираност

„ Българска социалистическа партия предлага въвеждането на необлагаем най-малко в размер до линията на беднотия, с наклонност на по късен стадий - да стане колкото минималната работна заплата. Въвеждането на необлагаем най-малко може да стане поетапно, без да се натоварва изключително бюджета ". Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България " и някогашен обществен министър Георги Гьоков по време на разискването на данъчния закон в Народното събрание през днешния ден.

По думите му в дребното страни, където работи пропорционалното данъчно облагане има въведен необлагаем най-малко, може би България е единственото изключение. „ Това дружно с обстоятелството, че страната ни е измежду петте страни с най-нисък дял на разноските за обществена протекция от Брутният вътрешен продукт, съгласно данни на Евростат, води до мощни обществени изкривявания в обществото ", акцентира социалистът.

Георги Гьоков стимулира предлагането, като акцентира позицията на Българска социалистическа партия, че данъчната ни система през днешния ден е несправедлива, защото данъчните тежести се поемат на първо място от най- бедните пластове на популацията.
По думите му с въвеждането на необлагаемия най-малко ще бъдат освободени - най-малко с част от данъчната тежест, най-вече хората с ниски приходи. Това на процедура ще увеличи разполагаемия приход, който от своя страна ще бъде употребен напълно за ползване и ще има мощен подтикващ резултат за стопански напредък.

Според статистиката близо два милиона души работят за приходи, по ниски от междинната работна заплата. „ За тези хора би трябвало да мислим и изключително за тия 450-500 хиляди които са на минимална работна заплата ", акцентира социалистът.

Българска социалистическа партия внесе и предложение, което да помогне на младежите да се включат интензивно на пазара на труда, и най-много да си обезпечат работа, да могат да съчетават работа с обучение - нулев налог върху приходите от труд до навършване на 26 години.

Още доста претекстове има в предлагането да се оказва помощ на младежите по всевъзможен метод, в това число и посредством данъчни облекчения - измежду тях са пагубното демографско положение на страната, ниската раждаемост причина за която е несигурността у младите фамилии ", уточни Георги Гьоков.

Предложението на Българска социалистическа партия за нулев налог върху приходите от труд до навършване на 26 години обгръща близо 300 000 младежи. „ Освобождаването на младежите от налог върху приходите ще бъде обезщетено неведнъж в бъдещи интервали посредством генерирането от тях на обилни директни и косвени налози в бъдеще ", уточни някогашният обществен министър.

Той цитира данни на Национален статистически институт, които показват, че 90% от младите българи избират да не основават фамилии поради ниските приходи. „ Отчитаме това като пагубно за развиването на нацията. Дебатът за типа и размера на налозите на пръв взор е чисто финансово-икономически, само че всъщност е по скоро обществен и политически ", съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България ".
Георги Гьоков прикани Политическа партия също да поддържат предлагането, припомняйки им, че по време на предизборната акция са показали обществена ориентираност и съобщи: „ Подкрепата за тези оферти ще значи повече пари за хората с ниски приходи, повече ползване, по висок стопански напредък, по малко беднотия и неравенства.

Народният представител от Българска социалистическа партия предложи отпадането от бюджета за 2024 година на смяната, обвързвана с данъчно облекчение при регистрирани фискални и систематични бонове. Още по време на разискванията за първо гласоподаване Георги Гьоков акцентира, че на процедура това значи данъчно облекчение при 100 хиляди лева покупки месечно, което е насмешка с хората, които изнемогват така и така.

Георги Гьоков предложи отпадането и на предлагането събирачите на диворастящи гъби и плодове да се таксуват еднократно с различен налог, като акцентира, че това нито ще донесе повече доходи в бюджета, а ресурсът по администрирането ще натовари в допълнение всички.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР