Георги Гвоздейков е номиниран за министър на транспорта и съобщенията

...
Георги Гвоздейков е номиниран за министър на транспорта и съобщенията
Коментари Харесай

Георги Гвоздейков - номиниран за министър на транспорта и съобщенията в кабинета Главчев

Георги Гвоздейков е номиниран за министър на превоза и известията в плана за длъжностен кабинет с претендент за министър председател Димитър Главчев.

" Георги Гвоздейков e настоящ министър на превоза. Бил е депутат, заместник-представител на комисията по превоза в Народното събрание и сегашен министър. При диалозите с него той ми показа, че следва безусловно до седмици да се приключи работа по плана за вагони, които са по контракт с „ Дойче бан “ и има заплаха да не се състои тази договорка. В момента, в който тя се реализира, ще поканим всички да видите защо става въпрос. Това са настоящи закони на „ Дойче бан “. Мисля, че всеки, който е бил в Германия, знае какво е качеството на железопътния състав там ", сподели Димитър Главчев в президентството при представянето на структурата и състава на плана на кабинет.

Георги Гвоздейков е авиационен инженер, бизнесмен и депутат в 47-ото Народно заседание, се показва на уеб страницата на Министерството на превоза и известията. Бил е заместник-председател на парламентарната комисия по превоз и известия.

Притежава магистърска степен, инженер по авиационна техника и технологии. Докторант е във Висшето военновъздушно учебно заведение „ Георги Бенковски “ в Долна Митрополия.

От август 2022 година до февруари 2023 година управлява „ България Хели Мед Сървиз “ ЕАД, еднолично акционерно сдружение, основано от страната за обезпечаване на въздушен превоз за потребностите на незабавната здравна помощ.

От 2018 година до 2021 година инж. Георги Гвоздейков работи в Групово дело „ Гражданска въздухоплавателна администрация “. Бил е основен секретар на Българската федерация по Автомобилен спорт от 2013 година до 2014 година Създава новаторски бизнес план за дизайн и произвеждане на въздухоплавателни средства.

От 2014 година до 2018 година основава и управлява новаторски план обвързван с автомобилния спорт, подготовката и образованието на млади рали водачи. Стартира проектирането и подготовката за произвеждане на рали коли и осъществя едномарков шампионат. Привлича редица стратегически интернационалните сътрудници. Проектът получава сериозна известност в Европа, като се включват участници от Швеция, Дания, Полша, Италия, Грузия и Турция.

От 2008 година до 2013 година основава и ръководи личен бизнес ориентиран към планиране и конструиране на етнографски къщи.

От 1998 до 2011 година е професионален играч по авто спорт. Шампион на България за 2003 година и притежател на Адриатическата купа. Притежава редица сцени и призови места от рали шампионати и от високопланински шампионат. Един от основателите и уредниците на Рали Твърдица, провеждащо се от 17 години. Участва в основаването на академия за образование за безвредно и рисково шофиране „ МоторСпорт Академия “.

Удостоен е с Почетен знак на община Твърдица за дейна социална активност и голям принос в популяризирането на града и района.

От 6 юни 2023 година Георги Гвоздейков е министър на превоза и известията в кабинета Денков.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР