Георги Георгиев: Залата в Слатина е перлата в короната на

...
Георги Георгиев: Залата в Слатина е перлата в короната на
Коментари Харесай

До края на 2025 г. в София ще има нова многофункционална спортна зала


Георги Георгиев: Залата в Слатина е перлата в короната на спортната ни стратегия

Многофункционална спортна зала ще бъде построена в регион Слатина. Това е следващата стъпка от осъществяване на Програмата за спортни обекти, посредством която благодарение на публично-частно партньорство, се развива спорта в столицата. В залата ще могат да се организират и игри по волейбол, бадминтон, тенис и други. Предвижда се да бъдат построени и няколко по-малки зали за други спортове – обща физическа подготовка, бокс, битка, йога, пилатес, както и модерна фитнес зала и четири броя скуош стадиони. Предвидени са и три стадиони навън – главно, комбиниращо в себе си опциите за баскетбол, волейбол.

Спортното оборудване ще бъде издигнато върху 6 702 кв. м. разгъната общинска повърхност, а инвестицията, която от Баскетболния клуб „ Буба баскет “ ще създадат, след извоюван конкурс, е в размер на над 13 млн. лв. с Данък добавена стойност. Срокът за право на градеж е до 30 години, като след приключването му, залата става напълно благосъстоятелност на Столичната община.

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев уточни, че според условията на общината, 20 часа седмично ще бъде безплатното прилагане на залата от възпитаници и жители, а близо 100 часа седмично ще бъде гратис прилагане на многофункционалното игрище.

„ Безспорно, залата в Слатина е най-големият състезателен обект, който ще бъде построен на територията на София в последните години. Това е перлата в короната на нашата спортна стратегия, по която към този момент се построяват още четири уреди в Люлин, Лозенец и Горубляне. Така общо в петте обекта ще има опция за близо 200 часа седмично гратис прилагане от жителите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР