Георги Генов, погубил по особено жесток начин 41-годишната си съпруга

...
Георги Генов, погубил по особено жесток начин 41-годишната си съпруга
Коментари Харесай

Убиецът от Пещера се изправи пред правосъдието

Георги Генов, погубил по изключително нечовечен метод 41-годишната си брачна половинка Катя Генова на 2 септември предходната година, през днешния ден за първи път застана пред правораздаването. Днес беше първото съвещание от процеса пред петчленен състав на Окръжния съд в Пазарджик с ръководител Ивета Парпулова.

Генов е бранителят му Николай Антов одобриха да бъде повдигнато обвиняване за ликвидиране, осъществено по изключително нечовечен и непосилен за жертвата метод. За това закононарушение Георги може да получи от 15 до 20 години отнемане от независимост или пожизнен затвор без право на подмяна. Казусът обаче ще бъде гледан по кратко разследване, при което присъдата се понижава с една трета.

Майката на погубената Катя и двете й дъщери бяха конституирани като цивилен ищци. Те са представлявани от юрист Кръстьо Кърпаров. Претенциите на трите са за по 200 000 лв. кръвнина.

41-годишната Катя Генова беше убита на оживена улица в Пещера към 19,30 часа на 2 септември. Тялото й е открито от инцидентни минувачи, които подават сигнал до полицията. На място са изпратени полицейски екипи и кола за спешна помощ, само че дамата умира пред медиците от раните си. По-късно е открито, че тя е прободена с нож над 10 пъти.

Нападателят съумява да избяга и е разгласен за търсене, като бяха публикувани негова фотография и на колата, с която се допуска, че е тръгнал от мястото на престъплението. В издирването му бяха включени и сили на Министерството на защитата. Няколко дни по-късно беше открит в изоставена вила край Мухово.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР