Геополитическото напрежение в началото на седмицата е в основата на

...
Геополитическото напрежение в началото на седмицата е в основата на
Коментари Харесай

Петролът възобнови повишението си, Brent се търгува над 75 долара за барел, WTI е на крачка от 70 долара


Геополитическото напрежение при започване на седмицата е в основата на нарастването на цените на петрола. Това излиза наяве от данните от търговията във вторник, откакто Brent надвиши 75 $ за барел, а WTI се приближава доста бързо до 70 $.

Анализаторите обръщат внимание и на опасенията от появяването на огромна разлика сред търсенето и предлагането на пазара.
Цената на петрола във вторник възобнови покачването си пред затварянето на сесията в Съединени американски щати в понеделник и във вторник тои развой продължава, заради нови опасения, свързани с геополитическото напрежение в Близкия Изток, отбелязва Dow Jones.

Повишението на цената на петрола продължава, без значение, че щатският $ в понеделник показва забележителен растеж от началото на февруари. Обичайно усилването на $ намалява търсенето.

Котировката на юнския фючърс за петрола вид Brent на Лондонската борса ICE Futures тази заран стартираха с нарастване от 0,16 $ (74,87 $ за барел).

В по-късните утринни часове обаче котировките надвишиха 75 $ – до 75,18 $ за барел, или растеж от 0,625 %.

Котировката на лекия нефт вид WTI с доставка за юни на борсата в Ню Йорк (NYMEX) се увеличи с 0,881 % - до 69,25 $ за барел.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР