Геомагнитната буря, причинена от слънчево изригване, може да наруши радиокомуникациите

...
Геомагнитната буря, причинена от слънчево изригване, може да наруши радиокомуникациите
Коментари Харесай

Геомагнитната буря, причинена от слънчево изригване, може да наруши радиокомуникациите и да предизвика полярно сияние

Геомагнитната стихия, породена от слънчево изригване, може да наруши радиокомуникациите и да провокира полярно зарево. Синоптиците издадоха прогноза за геомагнитна стихия за понеделник, като споделиха, че изхвърлянето на плазма от слънчево изригване може да попречи на радиопредаванията на Земята. Това също може да провокира ужасно полярно на зарево.

Според предизвестието, издадено в събота от Центъра за прогнозиране на галактическото време на NOAA в Боулдър, Колорадо, хората нямат причина за безпокойствие.

Буря може да прекъсне високочестотни радиопредаване, да вземем за пример от самолети, които се пробват да споделят с кули за дистанционно управление. Повечето търговски самолети могат да употребяват сателитно предаване като аварийно копие, сподели Джонатан Лаш, прогнозист в центъра.

Сателитните оператори може да имат проблеми с следенето на своите галактически кораби, а електрическите мрежи също може да видят някакъв „ индуциран ток “ по своите линии, макар че нищо, с което не могат да се оправят, сподели той.

„ За необятната аудитория, в случай че имате ясно небе през нощта и сте на по-високи географски ширини, това би било страхотна опция да видите небето да свети “, сподели Лаш.

На всеки 11 години магнитното поле на слънцето се трансформира, което значи, че ситуацията на северния и южния му полюс се трансформира. Слънчевата интензивност варира по време на този цикъл и в този момент е покрай най-активната си точка, наречена безоблачен най-много.

През такива интервали геомагнитни стихии като тази в неделя могат да ударят Земята няколко пъти в годината, сподели Лаш. По време на слънчевия най-малко може да минат няколко години сред бурите.

През декември най-голямото слънчево изригване през последните години прекъсна радиокомуникациите.

 

Източник – Асошиейтед прес/.Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР