Геният: Пикасо с Антонио Бандерас открива 25-ата Седмица на испанското

...
Геният: Пикасо с Антонио Бандерас открива 25-ата Седмица на испанското
Коментари Харесай

„Геният: Пикасо” с Бандерас открива Седмицата на испанското и иберо-американското кино

" Геният: Пикасо " с Антонио Бандерас открива 25-ата Седмица на испанското и иберо-американското кино. Първият епизод от хитовия сериал на National Geographic ще бъде показан довечера от 19.00 ч. в кино " Люмиер Лидл ", оповестяват уредниците.

 
Световната ТВ поредност разкрива детайлности от забележителния персонален и креативен живот на най-прочутия и спорен художник на 20-и век, основател на кубизма, и се излъчва всяка неделя от 21.55 ч. Откриващата прожекция от фестивала се реализира със съдействието на FOX Networks Group и ще бъде единствено с предложения. Всеки искащ да участва може да си вземе пропуск от Институт " Сервантес ".

 
Тази година фестивалът ще продължи до 3 юни - в София, Пловдив и Варна. Ще бъдат показани 13 произведения на международни режисьори, по-голямата част премиерни за България. Селекцията от испански и иберо-американски филми включва главно комедии като " Барът ", " Хартийки във въздуха ", " Племето ", " На лагер ", биографичния " Скъпи Посланикo ", музикално-документалния " Произведено в Мексико " и други.

 
Повече информация за филмите и програмата има на фейсбук страницата на фестивала. Прожекциите са в " Люмиер Лидл " (НДК) и G8 в София, " Лъки синема " в Пловдив и Фестивалния и конгресен център - Варна. Билети по 6 и 8 лева има на касите в кината. Седмицата на испанското и иберо-американското е под егидата на посолството на Испания, със съдействието на Институт " Сервантес ", НДК и на дипломатическите задачи на Аржентина, Бразилия, Колумбия, Еквадор и Мексико.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР