Генералното консулството на Руската федерация във Варна се изнесе от

...
Генералното консулството на Руската федерация във Варна се изнесе от
Коментари Харесай

Тихомълком: Генералното консулството на Руската федерация във Варна се изнесе и спря дейност

Генералното консулството на Руската федерация във Варна се изнесе от нормалната си локация и спря активност, оповестява Moreto.net.

Официалното прекъсване на работа се е случило на 2 октомври, когато консулството е спряло приемането и издаването на документи, научи Moreto.net. От към две седмици са отстранени осведомителните табели на входа на парцела, намиращ се на ул. " Македония " в центъра на Варна.

Премахнати са и охранителните камери, които са били ситуирани по оградата на дворното място.

Все още пред формалния вход дежури патрулен автомобил със чиновници на жандармерията, сподели инспекция на място.

Въпросите на Moreto.net отправени към Външно министерство и към Посолството на Русия по отношение на ориста на консулството във Варна към този момент седмица стоят без отговор.

По неофициална информация, парцелът, в който се обитаваше съветското консулство във Варна, е благосъстоятелност на Министерството на външните работи, а договорът за наем с Руската федерация изтича на 1 ноември, написа още Moreto.net.

Късно нощес от Посолството на Русия в България въпреки всичко косвено потвърдиха информацията, че консулството във Варна към този момент не действа.

В публично известие се показва, че консулски услуги се правят единствено посолството на Русия в София и в офиса на почетния консул на Русия в Бургас.

Посочва се още, че за възобновяването на работата на Генералното консулство на Русия във Варна ще бъде обявено в допълнение.

Moreto.net напомня, в последните дни на юни м.г. България експулсира 70 съветски дипломати, измежду които бе и Владимир Климанов, Генерален консул на Руската федерация във Варна. От там насетне консулството във Варна остана със мощно орязани функционалности.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР