Генералният щаб в Сеул заяви, че е регистрирал изстрелването, но

...
Генералният щаб в Сеул заяви, че е регистрирал изстрелването, но
Коментари Харесай

Северна Корея е изстреляла балистична ракета от неуточнен тип към морето в източна посока

Генералният щаб в Сеул съобщи, че е записал изстрелването, само че не даде по-подробна информация, защото чака да бъде завършен разбор.

 

Съюзниците през днешния ден сложиха завършек на петия и финален кръг на първите по рода си от шест години взаимни учения с бойни стрелби на полигон на единствено 25 километра южно от границата сред Севера и Юга. В ученията взеха присъединяване над 610 единици военна техника, в това число изтребители Еф-35А (F-35A) и самоходни гаубици Кей9 (K9) от страна на Южна Корея, както и изтребители Еф-16 (F-16) и дронове " Грей игъл " (Gray Eagle) от американска страна.

 

Севернокорейското министерство насочи остри рецензии към съдружниците, че ескалират напрежението и съобщи, че ученията оправдават " неизбежния му " отговор.

 

" Нашата войска мощно осъжда провокативните и безотговорни ходове на марионетните военни управляващи, които ескалират военното напрежение в района макар непрестанните й предизвестия и насочва към тях публично предизвестие ", означи представител на ведомството в изказване, оповестено от държавната новинарска организация на Севера КЦНА.

 

" Нашите въоръжени сили ще противодействат напълно на всевъзможни форми на демонстративни ходове и провокации от страна на врага ", посочи представителят.

 

Поредното изстрелване се случи на фона на провеждана от въоръжените сили на Южна Корея интервенция в Жълто море по изваждане на останките от злощастна севернокорейска галактическа ракета, написа Йонхап. Н

 

На 31 май КНДР изстреля ракета, за която съобщи, че носи спътник, само че тя се разруши в морето заради, по думите на севернокорейската държавна медия, погрешно пускане на мотора на втората степен.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР