Генералният щаб на Въоръжените сили на Украйна планира да започне

...
Генералният щаб на Въоръжените сили на Украйна планира да започне
Коментари Харесай

Генералният щаб на Въоръжените сили на Украйна съобщи кога планира контранастъпление

Генералният щаб на Въоръжените сили на Украйна възнамерява да стартира контранастъпление напролет и това евентуално ще е през април или май. Това сподели украинският министър на защитата Олексий Резников в мнения за естонския радио- и ефирен оператор ERR, написа " Дневник ".

По думите на Резников през 2023 година ще има " доста позитивни промени за Украйна ". " Уверен съм, че ще продължим да освобождаваме територии, както бе направено в Киев, Чернигов, Суми, Харков, Херсон ", добави той ден откакто президентът Володимир Зеленски заяви, че е посетил границата с Русия в региона на Сумска област.

Коментарът на Резников следва разнопосочни сигнали от управляващите в Украйна за това по кое време ще стартира контраофанзивата, най-вероятно ориентирана към южната част на страната и разположения в отчасти окупираната Запорожка област Мелитопол. Украински и съветски източници оповестиха и за удар по Мелитопол по-рано през днешния ден. Според Резников офанзивата се възнамерява по няколко направление, само че окончателното решение е в ръцете на Генералния щаб.

От украинските управляващи в същото време пристигна предизвестие преди дни, че единствено президентът, Министерството на защитата и Генералният щаб могат да приказват за идните интервенции в хода на войната. Чуха се и мнения, че посланията за контраофанзивата са съзнателно разнопосочни за да се заблудят съветските сили (в РИА " Новости " да вземем за пример информацията към този момент се появи в търсачките със заглавие, съгласно което Резников е разкрил " детайлности " ).

На интервенциите в същото време могат да повлияят метеорологичните условия. " През пролетта земята ни е доста влажна. Можем да използваме единствено гъсенична техника ", по думите на Резников.

" Мисля, че ще можем да ги забележим (танковете " Леопард " ) през април - май ", сподели министърът, запитан по кое време " Леопард " и друго ново западно съоръжение, за което Киев настояваше и стартира да идва, ще се види на фронта.

В последните дни се форсира доставката на западни танкове и друга техника, която Киев дефинира като нужна за контранастъплението; тази седмица президентът Володимир Зеленски изясни, че за започването ѝ са нужни още.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР