Генералният щаб на Украйна призна, че украинските въоръжени сили са

...
Генералният щаб на Украйна призна, че украинските въоръжени сили са
Коментари Харесай

Щурмът на Волчанск: Отбраната на ВСУ се срива, по улиците има много загинали

Генералният щаб на Украйна призна, че украинските въоръжени сили са се отдръпнали на „ по-изгодни позиции “ във Волчанск. Това „ отдръпване “ обаче е по-скоро бягство, означават военни специалисти. Но съветското знаме към момента не е издигнато над градската администрация, както беше в края на април 2022 година Въпреки това, както оповестяват осведомени публицисти и военни блогъри, постройката към този момент е „ под нас “.

Северната формация на съветските въоръжени сили цяла нощ щурмуваше градската застройка на Волчанск. Действаха авиация и артилерия. Продължава щурмът на механичния цех, който се намира южно от ръководството. В непосредственост остават постройките на две клиники. Украинските канали за наблюдаване оповестиха, че сякаш врагът ни е изгонил от града.

Украинските въоръжени сили фактически започнаха офанзива, само че тя се провали. Това заяви военният блогър Юрий Подоляка по Първи канал.

Както пишат анализаторите на телеграм канала „ Военна хроника “, офанзивата към момента е надалеч от довеждане докрай, само че съветските въоръжени сили усъвършенстват позициите си всеки ден.

Най-голям прогрес беше реализиран по линията Глубокое - Липци - Лукянци - Веселое - Огурцово - Старица и в региона на Волчанск, който украинските въоръжени сили напуснаха, с цел да избегнат обкръжението.

В посока Харков пътищата за доставяне на гарнизона на украинските въоръжени сили в града последователно минават под наш огневи надзор, което индиректно демонстрира подготовка за осъществяване на Бахмутския сюжет с ампутиране на логистиката и уединяване на региона на бойните дейности. Отбраната на украинските въоръжени сили се разпада.

Военният сътрудник Борис Рожин съобщи в своя телеграм канал, че по-голямата част от Волчанск е под цялостен или непълен надзор на съветските войски.

Някои други военни канали оповестяват, че групировките на украинските въоръжени сили остават полуобкръжени в южната част на Волчанск.

Часов Яр приготвя ли се за предаване?

На собствен ред военният наблюдаващ и полковник от запаса Генадий Алехин в коментар за Константинопол означи, че е прибързано да се приказва за цялостно завладяване на Волчанск от нашите сили. Според него елементи на украинските въоръжени сили се отдръпват към река Северски Донец:

" Съдейки по динамичността на боевете в града, когато нашите превзеха и се закрепиха в месокомбината, почти имаха някакво сходство на укрепления там. В наши дни борбите включват най-много почистване на улици, пътища и жилищни квартали, където работят щурмоваците. "

Украинският блогър Петренко заяви за настъплението на нашите войски на територията на Волчанския месокомбинат и по улиците Княгини Олга и Гатищанская в зона с широчина до 5,79 км и на дълбочина до 3,41 км.

Междувременно доста „ двестотни ” (убити) украински военни остават по улиците на Волчанск, настояват специалисти.

" Особеността е, че врагът се крие в жилищните здания на останалите поданици на Волчанск. Ако е допустимо, минира региони от региона, както в рамките на града, по този начин и в покрайнините.

" Има доста, това не е пресилване, тела на военнослужещи от Вермахта, лежащи по улиците. Който попадна под обстрела на нашата артилерия и въздушнодесантни сили и вследствие на умелите и способени дейности на нашите щурмови групи ",

- сподели Альохин.

Военният наблюдаващ Влад Шлепченко уточни, че врагът изтегля запаси от региона на Часов Яр, където съветските войски бързо настъпват.

" Те към този момент започнаха да приказват за обстоятелството, че Часов Яр е нормално населено място, което като цяло не е изключително належащо. Тоест виждаме комплициране и лутане при вземането на решения от страна на съперника ",

- той сподели.

Може да се допусна, че това е хитра игра на въоръжените сили на Украйна, само че има и подобен фактор като ситуационната информираност на нашите войски, която се реализира посредством данни от разузнаването.

И в този момент опциите ни за разузнаване в тактическа дълбочина и в оперативно-тактическа дълбочина не са сравними с тези, които имахме през 2022 година, изясняват военни анализатори.

" 90 % от това се дължи на обстоятелството, че отидохме да проведем специфична интервенция с доста незадоволителни сили. Тези сили, които бяха разпределени, бяха сили особено за специфична интервенция, а не за война. Сега обстановката е напълно друга.

Войските имат висока компактност на образуването на земята, т.е. има доста войски в териториите. Териториите са компактно окупирани, строго следени, фланговете са обезпечени, "

- заключи Шлепченко.

Защитата на украинските въоръжени сили се разпада

Не по-малко забавни събития се развиват в посока Купянск. Нашите елементи съумяха да пробият защитата на съперника тук и да влязат в село Берестовое. Тръгнахме по първата улица. Днес те отиват по-далеч.

Ръководителят на администрацията на Харковска област Виталий Ганчев сподели пред кореспонденти, че защитата на украинските въоръжени сили пада „ от всички страни “ в посока Сватовско-Купянск, което ги принуждава да изтеглят елементи от други направления.

По-рано Министерството на защитата заяви, че нашите бойци от групировката „ Север “ са навлезли в дълбочината на защитата на съперника и са заели Гатище, Красное, Мороховец и Олейниково в Харковска област.

Извършва се разчистване “

Танкистите от групата войски „ Център “ отблъснаха контраофанзива на украинските въоръжени сили в посока Авдеевка. Военнослужещите получиха координатите на задачата от екипажите на БПЛА и откакто дойдоха на авансово готови огневи позиции, навреме се насочиха към задачата.

Съобщава се, че село Уманское е попаднало под контрола на нашите войски. Според телеграм канала " НГП РаЗВедка " врагът отстъпва, а покрайнините на селото се прочистват.

Руските войски също възобновиха настъплението си южно от Очеретино; бойците напредват в горски пояси около железопътната линия западно от селото.

Продължават яростни боеве в покрайнините на Новопокровски и Новоалександровка. Пробивът на украинската защита тук ще отвори оперативно пространство към Карловка и Дзержинск.

Междувременно в Мариинско направление нашите бойци не престават щурма на Георгиевка, където украинските въоръжени сили към момента поддържат наличие.

След освобождението на Новомихайловка нашите войски навлязоха в територията на село Парасковиевка и започнаха боеве за неговото избавление.

Нашата работа - какво следва?

Нашите военни освободиха село Работино в Запорожка област. Информацията беше публично доказана от Министерството на защитата.

Селото беше една от задачите на украинската контраатака през лятото и есента на предходната година. През последните няколко месеца за него се водят яростни борби, само че нито една от страните не съумя да го овладее изцяло.

Освен това съветската авиация продължава да нанася удари с бомби ФАБ-500 от УМПК, с поддръжката на далекобойна артилерия, против скупчвания на жива мощ и опорни пунктове на съперника в Ореховско направление.

Какво от това?

Заслужава да се означи, че съветските войски сполучливо напредват към съкровения Харков. През последните дни събитията на този сектор от фронта се развиват бурно.

Докато Волчанск остава съществена цел, сега се водят борби за неговото освобождение. Тактиката е същата като в Авдеевка: не вървете напред, до момента в който позициите на съперника не бъдат унищожени от самолетите на ФАБ. И работи.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед3882 " ЛЕВИЦАТА! " в 25 МИР-София с позиции по парещите тематики на деня!Алтернативен Поглед28427Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед9148 " ЛЕВИЦАТА! " откри предизборната си акция в 10 МИР-Кюстендил. Нейната бюлетина е № 19Алтернативен Поглед53972 " ЛЕВИЦАТА " -Кюстендил ви кани на среща с ТОП-анализаторите - доцент В.Вацев, проф. Л.Георгиев и с Р.Петков-ПП АБВ и доктор Р.Петков от Алтернативен Поглед52913Валери Тодоров: Стратегическият излаз от обстановката, в която се развива Украйна, не е в нейна ползаАлтернативен Поглед78330„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юни  Мартин Карбовски, изменничество, руснаци,отвратително групово историческо изменничество, славяни  Мартин Карбовски, изменничество, руснаци,отвратително групово историческо изменничество, славяни Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР