Генералният секретар на ЮНЕСКО Одри Азуле пристигна на двудневно посещение

...
Генералният секретар на ЮНЕСКО Одри Азуле пристигна на двудневно посещение
Коментари Харесай

Радев: Можем да развиваме подводен туризъм с помощта на ЮНЕСКО

Генералният секретар на ЮНЕСКО Одри Азуле дойде на двудневно посещаване в България по покана на президента Румен Радев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Държавният глава и ръководителят на международната организация организираха среща на четири очи в президентството.

По време на диалога Радев и Азуле са разискали главните предпочитани планове в образованието, науката, дигитализацията на културното ни завещание.

„ Обсъдихме до какви позитивни резултати може да докара дигитализацията особено за България. Миналата година градският туризъм надвиши като размер морският. Предизвикателството от бурното развиване на новите технологии във всички сфери води до тяхното образуване на нашите полезности “, съобщи президентът в отговор на БГНЕС.

Радев заяви още, че са разискали и последните открития в Черно море, подводното археологическо завещание. „ Откритото е на международно равнище. Имаме поддръжката на госпожа Азуле откритията да бъдат изучени пълномащабно и като последваща стъпка да развием подводен туризъм.

От своя страна генералният секретар на ЮНЕСКО съобщи, че приоритет на организацията е развиването на новите технологии като етична рамка и равенството сред мъжете и дамите.

Участието на Одри Азуле в тържественото отбелязване на 24 май е израз на почитание към приноса на страната ни за развиването на международната просвета.

В рамките на формалното посещаване ще бъдат разисквани и вероятностите за бъдещо разширение на съдействието сред България и ЮНЕСКО в региона на образованието, науката и опазването на културното завещание.

В програмата са включени срещи на Азуле с премиера Борисов, вицепремиера Захариева, вицепрезидента Илияна Йотова, ректора на СУ „ Св. Кл.Охридски “ проф. Атанас Герджиков. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР