Генералният секретар на Йенс Столтенберг осъди категорично действията на президента

...
Генералният секретар на Йенс Столтенберг осъди категорично действията на президента
Коментари Харесай

НАТО: Лукашенко излага на риск живота на мигрантите

Генералният секретар на Йенс Столтенберг осъди изрично дейностите на президента на Беларус Александър Лукашенко, който употребява бежанците като инструмент в спора с Европейския съюз. Режимът на Лукашенко „ излага на риск живота на мигрантите ”, съобщи Столтенберг в Брюксел, представен от Дойче Веле.

Северноатлантическият алианс показва взаимност с Полша, Литва и Латвия и ще организира съвещания с всички страни – съдружници по отношение на рецесията, акцентира Столтенберг преди началото на срещата на министрите на защитата на страните от Европейски Съюз. Освен рецесията по границата сред Полша и Беларус ще бъде разисквано концентрирането на съветски войски покрай границата с Украйна.
Изстрели и тежко ранен служител на реда на полско-беларуската граница (ВИДЕО)
Министерството на защитата на Полша заяви, че полските сили в източното село Кузница на границата с Беларус са употребявали сълзотворен...

По-рано министерството на защитата на Полша заяви за набези на мигранти против полски военнослужещи, охраняващи граничния пункт в Кузница. По данни на полското ведомство, мигрантите са получили от беларуските сили за сигурност светошумови гранати, които са хвърляли против полските военни.

„ Днешните офанзиви се реализират под строгия надзор на чиновниците на беларуските служби ”, обявиха от полското военно министерство. Граничната работа на Полша заяви за повече от 200 опита на мигранти да пресекат границата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР