Генералният секретар на Световната здравна организация (СЗО) подчерта значението на

...
Генералният секретар на Световната здравна организация (СЗО) подчерта значението на
Коментари Харесай

СЗО: Светът трябва да се подготви за болестта X

Генералният секретар на Световната здравна организация (СЗО) акцентира смисъла на подготовката за заболяването Х, като изрази вяра, че до май тази година страните ще реализиран световно съглашение за битка с пандемиите, с цел да се оправят с този " общ зложелател ".

" Споразумението може да сплоти целия опит, всички провокации, пред които сме се изправяли, и всички решения в едно ", съобщи Тедрос Адханом Гебрейесус на Световния стопански конгрес в Давос, Швейцария, съобщи Агенция Франс Прес.



Той разясни, че понятието " болест Х ", е употребявано за първи път през 2018 година и означи, че има незнайни неща, които могат да се случат, и че това е " въпрос на време ".

" Не бива да оставаме неподготвени ", предизвести Гебрейесус по време на панелната полемика, озаглавена " Подготовка за заболяването Х ".



Като засегна въпроса за смисъла на научноизследователската и развойната активност, както и на здравната инфраструктура и здравните служащи, той акцентира, че първичното опазване на здравето е от решаващо значение, нещо, което светът е схванал по време на пандемията от COVID-19.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР