Генералният секретар на Съвета на Европа Турбьорн Ягланд (Норвегия) разкритикува

...
Генералният секретар на Съвета на Европа Турбьорн Ягланд (Норвегия) разкритикува
Коментари Харесай

Съветът на Европа критикува България, че не знае какво е джендър

Генералният секретар на Съвета на Европа Турбьорн Ягланд (Норвегия) разкритикува във връзка Осми март България, че не схваща какво значи думата "джендър ".

В декларация за интернационалния Ден на дамите той изрази страдание, че 11 страни от Съвета на Европа, в който членуват 47 страни, са подписали, само че още не са утвърдили Истанбулската спогодба против насилието над дами, оповестява Сега.. Азербайджан и Русия са последните две страни, които не са подписали конвенцията.

България е в групата на нератифициралите дружно с Армения, Англия, Латвия, Литва, Лихтенщайн, Молдова, Словакия, Украйна, Унгария и Чехия

Критиката в декларацията концентрира вниманието върху една страна: "В някои случаи, като с България, ратификацията бе блокирана заради безпокойства и неправилно схващане на термина "джендър ". Все отново имам вяра, че сходни неправилни тълкования могат да бъдат изяснени, в случай че се дава вярна информация и е налице политическа воля да се направи това като, да вземем за пример, в Хърватия, която ратифицира Истанбулската спогодба през юни предходната година ".

Декларацията приключва с апел: "Трябва да продължим битката за ратификация от всички страни в Съвета на Европа, тъй като дамите и девойките не могат да бъдат лишавани от своето главно човешко право - живот без принуждение ".

Снимка: Сайт на Съвета на Европа
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР