Генералният секретар на правителството Григорис Димитриадис, главен помощник и племенник

...
Генералният секретар на правителството Григорис Димитриадис, главен помощник и племенник
Коментари Харесай

Скандал разтресе стола на Мицотакис в Гърция frognews.bg

Генералният секретар на държавното управление Григорис Димитриадис, основен асистент и племенник на Мицотакис, се отдръпна, последвано от оставката на шефа на Националната разследваща работа на Гърция (EYP) Панайотис Контолеон, откакто беше упрекнат в непозволени дейности от кабинета.

Двойната оставка последва разкритията, съгласно които е имало опит за хакване на мобилния телефон на евродепутата Никос Андрулакис с шпионски програмен продукт на име Predator. Андрулакис е водач на третата по величина партия в гръцкия парламент. Смята се, че има две обособени подслушвания на мобилния телефон на депутата. Някои чиновници споделят, че той също е бил законно подслушван от сътрудници на гръцкото разузнаване след искане от съюзническа страни заради връзките му със " сенчести лица, настоящи от името на китайските ползи “.

Андрулакис не беше единственият човек, чийто телефон беше подслушван в разразилия се скандал.

Ръководителят на разузнаването призна, че на 29 юли по време на закрита парламентарна сесия, службата му е шпионирала гръцкия финансов публицист Танасис Кукакис – наблюдаване, разкрито за първи път от Reporters United – по искане от друга страна, споделиха няколко депутати, присъстващи на сесията, пред POLITICO. Представители на гръцкото държавно управление отхвърлят.

Друг кореспондент от Inside Story разкри, че телефонът му на по-късен стадий също е бил подслушван от шпионски програмен продукт Predator.

Софтуерът Predator може да даде цялостен достъп до всичко на хакнатия телефон - от криптирани данни и камера до микрофон.

Правителствени чиновници в този момент споделят, че телефонът на Андрулакис е бил шпиониран при законна процедура за подслушване, само че кабинетът на Мицотакис споделя, че министър-председателят не е знаел за това и е щял да го спре.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР