Генералният секретар на ПФЛ Атанас Караиванов даде изключително важно интервю

...
Генералният секретар на ПФЛ Атанас Караиванов даде изключително важно интервю
Коментари Харесай

Караиванов: Само голяма промяна в международния календар на ФИФА ще спаси първенствата

Генералният секретар на ПФЛ Атанас Караиванов даде извънредно значимо изявление за " Домът на футбола " по DIEMA SPORT. В него той разкри доста забавни обстоятелства и трендове в международния, европейския и българския футбол, който толкоз доста липсва на всички ни.

" Тази седмица клубовете от елита показват своето мнение в Лигата по препоръчаните от работната група на БФС разновидности. Нещата обаче се трансформират с часове. Това е работно, обясняващи разновидностите решение. На базата на това, което УЕФА дава. БФС изясни ясно: Решенията на Щаба за здравето на играчите е най-важно. Ние първи реагирахме и взехме най-правилното решение да спрем шампионата. УЕФА пренасрочи финалите в Шампионската лига и Лига Европа, само че след това се отхвърлиха от това решение. Навсякъде в Европа е по този начин, мислят се разновидности. В Испания на 17 март споделиха: Надяваме се на 1 май да стартираме и да приключим на 30 юни. В Германия също - с вяра да проведат мачовете от 1 май. В Англия на 3 април се събират и още веднъж ще вземат решение. Това са оптимистични разновидности, граничещи с невъзможното. Но по този начин работят институциите, тъй като са виновни за доста неща - контракти на играчи, телевизионни права, доста пари, което в България надалеч не е по този начин. Но и ние би трябвало да работим по разпоредбите ", изясни Караиванов.

" Моят извод е - доиграване на цялостен и къс формат до юни надали ще е вероятен. Като свое персонално мнение мога да кажа, че има два действителни разновидността. Първият е обвързван с това, ФИФА да промени интернационалния календар, трансферния прозорец, да се даде отговор на въпроса какво става с договорите на играчите, които изтичат през месец юни. Въпросът е ще има ли решение да се играе футбол вероятно през лятото - юли и август, с цел да се проведат шампионатите до дъно в цялостния им формат и спортно-техническият аршин да бъде водещ при установяване на крайното класиране. Това значи ФИФА и УЕФА да създадат доста, доста съществени промени в правилниците, в календара. Друг вид съгласно мен за довеждане докрай на шампионатите няма, освен на българското. Вторият вид е, да не се стига до това доста мъчно преструктуриране на календара и да бъде дадена директива за установяване на крайното класиране и спечелили към сегашния миг. Ясно е, че футбол може и да няма ", съобщи той.

" Повечето клубове са на мнение, че преди вероятно възобновяване на шампионата има потребност от три седмици за подготовка. Към момента мачът България - Унгария е плануван от УЕФА за юни. За да се организира, националите би трябвало да упражняват от средата на май. Следователно и това решение на УЕФА ще претърпи промяна, както стана с финалите на Шампионска лига и Лига Европа. Т.е. надали ще има сходен мач на тази дата. Някога, но по-нататък. Пак споделям, пазя концепциите на работната група. Това е мое персонално мнение, тъй като всичко се трансформира безусловно с часове. Болката на клубовете е какво ще се направи при дефинитивно преустановяване на шампионата. Завършването на шампионата по спортно-технически аршин е най-хубавият вид, само че при тази обстановка в света и Европа той е съвсем неосъществим. България към този момент е в положително състояние с помощта на ограниченията, които се взеха от страната, и държанието на хората ", добави генералният секретар на ПФЛ.

" Ако обстановката го наложи, и след дефинитивно решение на ФИФА и УЕФА, бих предложил на клубовете у нас вид, който е основан на концепцията на сътрудниците от Арда, само че го добавя. Временното класиране става извънредно, без изпадащи тимове от efbet Лига, първите четири от върха на Втора лига да получат право на промоция. Без изпадащи тимове и от Втора лига. Това значи от новия сезон в елита да започват 18 тима и да изиграят 34 кръга. Това ми е концепцията за пред клубовете и БФС. Бих призовал всички - идва време за жертви, взаимни отстъпки и взаимност. Целта е да излезем от рецесията с минимални провали ", приключи Атанас Караиванов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР