Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова за четиридневно примирие

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова за четиридневно примирие
Коментари Харесай

Генералният секретар на ООН призова за примирие за православния Великден


Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш прикани за четиридневно помирение за православния Великден. Часове по-рано Русия стартира предстоящата огромна атака в Донбас. Основните посоки на съветските офанзиви са в Харковска, Луганска и Донецка области.

Офанзивата е начало на втората – и съгласно съветския външен министър – най-важна фаза на така наречен специфична военна интервенция. Руската войска отвори кулоар за обкръжените в мариуполския комбинат " Азов " украински бойци, в случай че се предадат. Те обаче не престават съпротивата.

„ Тук, в металургичния цех " Азов " има стотици цивилни – най-вече майки, деца, възрастни и фамилии на бойците от полка " Азов ", които се избавят от съветските бомбардировки в изби и скривалища “, заяви подп. Денис Прокопенко, пълководец на полка „ Азов “.

Русия прикани украинската войска да се съобщи. Киев оповестява за офанзиви по цялата 480-километрова фронтова линия в източен Донбас, а съгласно Москва през нощта армията й е нанесла удари на над 1200 цели.

„ Съединените щати и следените от тях западни страни вършат всичко допустимо да попречват специфичната военна интервенция. Нарастващите военни доставки за Украйна ясно демонстрират тяхното желание да предизвикат режима в Киев да се бори до последния боец “, съобщи съветският министър на защитата Сергей Шойгу.

Лидерите на Съединените щати, Европейския съюз и НАТО препотвърдиха поддръжката си за Украйна във видеоконферентен диалог, в който координираха и военната помощ за страната.

„ Убийството на хиляди цивилни е военно закононарушение, за което отговорността носи съветският президент. Мирът на диктатора, който наподобява, че предлага Путин, е недопустим “, сподели канцлерът на Германия Олаф Шолц.

А гръцките управляващи откриха надзор върху съветски петролен танкер край крайбрежията на остров Евбея в границите на европейските наказания против Москва.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР