Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова света да помогне

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова света да помогне
Коментари Харесай

Гутериш призова света да помогне на Пакистан след наводненията - Свят

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш прикани света да помогне на Пакистан след наводненията в страната. Гутериш дойде през днешния ден в страната, с цел да се запознае с вредите, съобщи Асошиейтед прес.

“Дойдох в Пакистан, с цел да изразя дълбоката си съпричастност с пакистанския народ след опустошителните наводнения тук. Призовавам за сериозна поддръжка от интернационалната общественост в миг, когато Пакистан дава отговор на тази климатична злополука ”, съобщи той в Туитър.

Генералният секретар на Организация на обединените нации беше посрещнат при идването си от пакистанската заместник-министърка на външните работи Хина Рабани Хар и ще се срещне при визитата си с мнистър-председателя Шахбаз Шариф, а също с други държавни и военни чиновници.

Преди по-малко от две седмици Гутериш насочи апели за 160 милиона $ незабавно финансиране в помощ на засегнатите от мусонните дъждове и наводненията, довели до гибелта на 1391 души, оставили без дом над половин милион индивида и предизвикали вреди за най-малко 10 милиарда $.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР