Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова хората да спрат

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова хората да спрат
Коментари Харесай

Генералният секретар на ООН: Да спрем войната срещу природата

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш прикани хората да спрат " войната против природата ", съобщи ДПА.

" Трябва да променим курса и да трансформираме нашата връзка със " заобикалящата ни среда, акцентира Гутериш на първата среща на високо ниво за рецесията с биоразнообразието. Той означи, че една от последствията от несъответствието с природата, породен от обезлесяването, климатичните промени и производството на храна, е появяването на смъртоносни причинявани от вируси болести като СПИН, ебола и Covid-19.

Държавите " значително се провалиха " в опазването на планетата, предизвести генералният секретар на Организация на обединените нации.

В оповестена предишния месец оценка международната организация установи, че нито една от 20-те съществени цели в региона на биоразнообразието, сложени през 2010 година с краен период за осъществяване през тази година, не е била реализирана изцяло, напомня ДПА.

Първата по рода си среща на международно ниво се състоя в границите на годишната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации и мина съвсем напълно онлайн с присъединяване на над 100 държавни и държавни ръководители.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР