Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш каза днес, че напрежението

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш каза днес, че напрежението
Коментари Харесай

Босът на ООН с извънредни мери заради кризата със Северна Корея

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш сподели през днешния ден, че напрежението към Корейския полуостров е достигнало най-високите си равнища от десетилетия и по тази причина в този момент би трябвало да има по-малко реториката и повече дипломация, заяви Ройтерс.

Гутериш сподели пред кореспонденти, че светът би трябвало да си вземе поука от историята и да не позволява грешките, довели до Корейската война, почнала преди 67 години и взела над 3 милиона жертви. Шефът на международната организация заяви, че през вчерашния ден е споделил на представителите на страните, участващи в прекъснатите шестстранни договаряния - Северна Корея, Южна Корея, Съединени американски щати, Русия, Япония и Китай, че постоянно е подготвен да помогне за възобновяване на разговора и предлага посредническите си услуги.

" Решението на тази рецесия би трябвало да е политическо. Потенциалните последствия от възможни военни дейности са прекомерно ужасни, че да мислим даже за тях ", съобщи Гутериш. Той уточни, че интернационалната общественост би трябвало да изпрати ясно обръщение на севернокорейското управление да съблюдава интернационалните си отговорности, да възобнови разговора и да понижи напрежението.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР