Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски
Коментари Харесай

Антониу Гутериш: Светът е изправен пред най-голямата криза на мира и сигурността в последните години

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш  Антониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски политик. Гутериш е роден в Лисабон на 30 април 1949 година в религиозно съобщи, че светът е изправен пред " най-голямата международна рецесия на мира и сигурността в последните години ", съобщи Асошиейтед прес. Той съобщи, че " така наречен самостоятелност ", приета от Русия на сепаратистки региони в Източна Украйна, съставлява нарушение на териториалната целокупност на Украйна и упрекна Москва в " изкривяване на концепцията на миротворчеството ".
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия-Украйна 632
Гутериш съобщи пред кореспонденти, че се гордее с достиженията на миротворците на Организация на обединените нации, само че по думите му когато бойци на една страна влязат на територията на друга страна без нейно единодушие, както са създали съветските сили, то " те не са безпристрастни миротворци - те изобщо не са миротворци`, както ги назовава Москва.

Гутериш съобщи, че едностранните дейности на Русия " опонират " на Устава на Организация на обединените нации и са " гибелен удар по Минските съглашения ", ориентирани към възобновяване на мира в Източна Украйна.

Генералният секретар на Организация на обединените нации прикани за неотложно преустановяване на огъня и деескалация " в този сериозен миг ", за " въздържаност и разсъдък " и за преустановяване на всевъзможни дейности и изказвания, " които биха довели тази рискова обстановка до ръба ".

Гутериш прикани интернационалната общественост да се сплоти, " с цел да избави народа на Украйна и отвън нея от бича на войната " без в допълнение клане. Той повтори, че остава разполагаем в търсенето на кротичък излаз от рецесията, добавя Българска телеграфна агенция. 
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия-Украйна 632  Украйна: Eдин боец е умрял, а шестима са ранени при сепаратистки обстрел Украйна: Eдин боец е умрял, а шестима са ранени при сепаратистки обстрел  Япония ще наложи наказания на Русия поради дейностите ѝ в Украйна Япония ще наложи наказания на Русия поради дейностите ѝ в Украйна  Путин: Русия е подготвена за дипломация, само че ползите ѝ не са предмет на договаряния Путин: Русия е подготвена за дипломация, само че ползите ѝ не са предмет на преговори
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР