Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш призова за незабавно прекратяване

...
Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш призова за незабавно прекратяване
Коментари Харесай

Гутериш призовава за прекратяване на огъня в Близкия Изток по хуманитарни причини

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш прикани за неотложно преустановяване на огъня в Близкия изток по филантропични аргументи. Това сподели Гутериш при откриването на третия конгрес за интернационално съдействие " Един пояс - веднъж " в Пекин, оповестява.

„ Отправих два апела към народите за неотложно и абсолютно освобождение на заложниците и достъп до филантропична помощ. Призовавам за неотложно преустановяване на огъня по филантропични аргументи, с цел да се даде задоволително време и пространство, с цел да бъдат изпълнени моите апели и човешкото страдалчество да бъдат облекчени “, сподели Гутериш.

" Напълно разбирам недоволствата на палестинския народ след 56 години окупация. Но колкото и съществени да са тези недоволства, те не оправдават терористичните актове на „ Хамас ” против цивилни на 7 октомври, които аз неотложно осъдих. Но тези офанзиви не могат да оправдаят групово наказване палестинския народ ", сподели още Гутериш.

Генералният секретар акцентира, че е ужасяващ от нападението против болница Ал-Ахли в линията Газа, при което починаха стотици хора.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР