Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че войната в

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че войната в
Коментари Харесай

Столтенберг предупреждава за тежка зима и граждански вълнения

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че войната в Украйна " навлиза в сериозна фаза “ и предизвести, че следва тежка зима за членовете на военния алианс, която може да включва " спирания на силата, разстройства и може би даже цивилен безредици “, написа Bloomberg .

" Нашето единение и взаимност ще бъдат подложени на съществено тестване, защото фамилиите и компаниите усещат рецесията от растящите цени на силата и разноските за живот, породени от бруталната инвазия на Русия “, написа Столтенберг в публикация за Financial Times. " За бъдещето на Украйна и за нашето, ние би трябвало да се подготвим за зимната война и да продължим курса ".

Владимир Путин отхвърли обвиняванията, че употребява силата като оръжие и сподели, че Русия ще излезе по-силна от войната в Украйна. Канцлерът Олаф Шолц по-рано упрекна съветския водач, че се пробва да изнудва Германия и нейните европейски сътрудници посредством прекъсване на доставките на газ и акцентира значимостта на прекратяването на вноса на съветски изкопаеми горива.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР