Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че НАТО няма

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че НАТО няма
Коментари Харесай

Столтенберг: НАТО няма да изпраща войски в Украйна

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че НАТО няма да изпраща войски в Украйна.

Това заяви БГНЕС, базирайки се на изявление със Столтенберг. От Белия дом също обявиха, че президентът Джо Байдън няма желание или предпочитание да изпраща американски войски в Украйна.



"НАТО ще изпрати отговорите си на съветския план за съглашения за гарантиране на сигурността паралелно със Съединени американски щати. В момента приключваме предложенията - писмен документ, който ще изпратим по-късно тази седмица. Ще създадем това редом със Съединени американски щати ", сподели Столтенберг.

Според него НАТО няма да прави компромис с Русия по въпроса дали избрани страни имат право да се причислят към алианса. Генералният секретар акцентира, че Алиансът счита за допустимо да организира полемики с Русия по "контрола на въоръженията, обезпечаването на бистрота на военните учения, механизмите за понижаване на риска и други тематики, свързани с европейската сигурност ".



"НАТО няма да разположи бойни сили в Украйна. Но не може да има недоразумения по отношение на нашата подготвеност, нашия ангажимент да пазиме нашите съдружници, изключително на източния фланг на алианса ", уточни Столтенберг. Той изясни, че заради тази причина НАТО е нараснала военното си наличие на източния фланг и също по този начин "обмисля опцията за по-нататъшно усилване на това наличие ".

Столтенберг съобщи, че НАТО не вижда деескалация от страна на Русия и че тя продължава да усилва войските си по границата с Украйна.

"Натрупването на сили продължава. Не виждаме деескалация от страна на Русия. Напротив, виждаме противоположната обстановка, в този момент има още повече сили на границата ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР