Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че Иран нарушава

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че Иран нарушава
Коментари Харесай

Столтенберг: Иран е отговорен за дестабилизацията в Близкия изток

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че Иран нарушава стабилността в района, след среща с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен във Вашингтон, съобщи Анадолската организация.

На конференцията Столтенберг акцентира смисъла на единството на демократичните народи и общото опълчване против " властническите режими ".

Като съобщи, че сигурността е световен въпрос, той акцентира, че ролята на НАТО е " от жизненоважно значение " в битката с световните провокации.

Говорейки за Близкия изток, Столтенберг съобщи, че Иран демонстрира деспотично отношение вкъщи и нападателно отношение в района и добави: " Иран е виновен за дестабилизирането на Близкия изток, който се нуждае от непоклатимост и сигурност. "

Секретарят на Алианса изрази дълбока угриженост по отношение на поддръжката на Иран за хутите, които атакуват кораби в Червено море, и съобщи, че тези дейности крият риск от ескалация на напрежението в района.

Той счита, че успеха на Русия в руско-украинската война би насърчила Иран, Северна Корея и Китай, само че също по този начин би представлявала сериозна опасност за Европа и Съединени американски щати.

Столтенберг акцентира смисъла на поддръжката на съдружниците от НАТО за Украйна като инвестиция в груповата им сигурност, като съобщи

" Подкрепата за Украйна не е щедрост, а инвестиция в нашата лична сигурност. Президентът Путин стартира тази война и може да я приключи още през днешния ден, в случай че спре да атакува съседа си. Войната може да завърши, в случай че Украйна спре да се пази, само че това не значи мир, а съветска окупация, а окупацията не е мир ", добави той.

Столтенберг съобщи още, че Русия би трябвало да одобри съществуването на Украйна като суверенна и самостоятелна страна.

" Това, което се случва на масата на договарянията, е неразривно обвързвано със обстановката на бойното поле. Ето за какво, в случай че желаеме дълготраен и обективен мир, би трябвало да предоставим на Украйна повече оръжия и муниции. Предоставянето на оръжия на Украйна е пътят към мира ", заяви генералният секретар.

Той изрази удовлетворение, че Великото национално заседание на Турция е одобрило пълноправното участие на Швеция в НАТО.

Като посочи, че Съединени американски щати и НАТО дружно съставляват 50% от международната икономическа и военна мощност, Столтенберг сподели: " В момента в света има доста страни, които са в положение да се оправят с това. Китай и Русия нямат силата на НАТО. Ето за какво те постоянно се пробват да подкопаят нашето единение ". /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР