Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че днес Русия

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че днес Русия
Коментари Харесай

НАТО и Русия остават на различни становища, но смекчават тона

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че през днешния ден Русия е показала на пакта данни за идното военно обучение " Запад ".

На съвещание на Съвета НАТО-Русия в Брюксел представителят на Москва е съобщил числеността на военнослужещите и техниката, които ще бъдат употребявани при учението. В допълнение са били показани данни за присъединяване на Беларус.

Насърчен съм, този разговор може да продължи, с цел да запазим мира и сигурността, съобщи Столтенберг, представен от Българска телеграфна агенция. Той дефинира днешната среща като " почтена и потребна ", а разговора - като " сложен, само че значителен ".

Столтенберг добави, че рисковите прихващания на самолети над Прибалтика към този момент са по-скоро изключение. Прихващанията са нещо всекидневно, значимото е да не бъдат осъществявани рисково.

Държавите, притежатели на самолетите, са виновни за метода на приложимост на машините. Трябва да отчетем постигнатия прогрес, означи генералният секретар.

Той добави, че Русия и НАТО резервират несъгласията си за Украйна. По неговите думи не се следи непосредствена опасност към никоя страна от НАТО.

Столтенберг уточни, че НАТО и Русия имат общ интерес да поддържат държавното управление на националното единение в Афганистан. В отговор на въпрос той добави, че Сирия не е била измежду тематиките на днешните диалози.

По думите на Столтенберг няма смяна в връзките с Украйна - НАТО и Киев не престават по пътя на партньорството. Генералният секретар не се ангажира с отговор докога в Литва ще останат батареите с ракети " Пейтриът ". Той дефинира този въпрос като двустранен в връзките Вилнюс-Вашингтон.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР