Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призова всички членове на

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призова всички членове на
Коментари Харесай

Шефът на НАТО зове за максимален натиск срещу Северна Корея

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг прикани всички членове на Организацията на обединените народи изцяло и транспарантно да ползват глобите против Северна Корея , която съгласно него се обрисува като световна опасност, способна да изстрелва балистични ракети до територията на Европа и Северна Америка , оповестява " Ройтерс ".

" Балистичните и нуклеарните тествания на Северна Корея са засегнатост за Съвета за сигурност на Организация на обединените нации ", посочи Столтенберг в взаимно изказване в Токио, където той се срещна с японския министър председател Шиндзо Абе, като добави: " Те съставляват световна опасност, която изисква световен отговор . "

 Тръмп изоставя нуклеарното разоръжаване и подхваща нападателна политика
Тръмп изоставя нуклеарното разоръжаване и подхваща нападателна политика

Вашингтон обмисля да усили нуклеарния си боеприпас и да понижи изискванията

Пхенян предприе невиждана стратегия за тествания на ракети през последните месеци, както и най-големия си нуклеарен опит при започване на септември.

Посещението на Столтенберг в Токио се случва преди първото публично посещаване на американския президент Доналд Тръмп в Азия, което стартира в Япония в неделя.

Разговорите по отношение на Северна Корея се чака да преобладават визитата, което ще включва и спирка в китайската столица Пекин, където Тръмп се чака да притисне държавното управление на Китай да работи по-решително против Пхенян. Китай е основният съдружник на Северна Корея и търговски сътрудник.

" Вместо разговор е належащо да се накара Северна Корея да промени политиките си посредством увеличение на натиска до максимума ", посочи от своя страна Абе.

Тръмп предизвести Северна Корея, че ще бъде изцяло унищожена, в случай че заплаши Съединени американски щати с балистични ракети и нуклеарни оръжия. Северна Корея подклади напрежението през предходната седмица, когато удостовери опасността да извърши нуклеарен опит в атмосферата над Тихия океан в проява на своята нуклеарни качества.

 Северна Корея се готви за нуклеарна война?
Северна Корея се готви за нуклеарна война?

Изключително рядко се организират сходни учения
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР