Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призова страните членки на

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призова страните членки на
Коментари Харесай

За НАТО оръжията за Украйна са най-бързият път към мир

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг прикани страните членки на НАТО да доставят повече оръжия на Украйна , оповестява " Ройтерс ".

" Призовавам съдружниците да създадат повече. В интерес на цялата ни сигурност е да се уверим, че Украйна ще надделее и (руският президент Владимир) Путин няма да завоюва ", настоя той в изявление за ДПА.

Столтенберг уточни, че е може би още по-важно Украйна да получи задоволително муниции за системите, с които към този момент разполага , и акцентира, че потребността от боеприпаси и аварийни елементи е " голяма ".

Миналата седмица украинският президент Володимир Зеленски в послание към група западни водачи изиска необятна гама от оръжия и системи за противовъздушна защита за противопоставяне на съветската инвазия.
 ЕнБиСи: Какво значи Patriot от Съединени американски щати за Украйна и войната на Путин?
ЕнБиСи: Какво значи Patriot от Съединени американски щати за Украйна и войната на Путин?

Джайлс от Chatham House: Червените линии на Русия са блъф и фукане, само че Кремъл желае Украйна да е необитаема

Съединените щати оповестиха близоза страната, която включва и системи за противовъздушна защита " Пейтриът ".

Според Столтенберг военната поддръжка за Украйна е най-бързият път към мир.

" Знаем, че множеството войни приключват на масата за договаряния - евентуално и тази война - само че знаем и че това, което Украйна може да реализира в тези договаряния, зависи неразривно от военната обстановка ", акцентира той.

Русия нахлу в Украйна на 24 февруари в това, което Путин назовава " специфична военна интервенция " против хипотетични закани за съветската сигурност.

Украйна и нейните западни съдружници осъдиха дейностите на Москва като присвояване на земя в империалистически жанр и постановиха наказания в опит да осуетят военната акция.

По време на 11-месечната война десетки хиляди хора починаха, милиони напуснаха домовете си, редица градове се трансфораха в руини, а международната стопанска система беше разтърсена, което докара до скок на цените на силата и храните.
 Оръжия за Украйна: Какво военно съоръжение дават над 30 страни?
Оръжия за Украйна: Какво военно съоръжение дават над 30 страни?

Над 34 милиарда $ военна помощ от първите 10 страни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР