Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предупреди официална Прищина, че

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предупреди официална Прищина, че
Коментари Харесай

НАТО предупреди Косово да не създава войска

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предизвести публична Прищина, че ще се сблъска с тежки последствия, в случай че продължи процеса на трансформиране на Косовските сили за сигурност (КСС) в войска, предава македонската осведомителна организация „ Макфакс “, представена от " Фокус ".
Според Столнтенберг този развой бива придвижван в доста несъответстващ миг и процедурите не се зачитат. Съответният коментар норвежецът направи в края на среща на външните министри на държавите-членки на НАТО, които разискаха обстановката в Западните Балкани.
„ Това опонира на препоръките на доста съдружници от НАТО, може да има съществени последствия за бъдещата евроатлантическа интеграция на Косово ", предизвести генералният секретар на Алианса на срещата в Брюксел.
Косовските управляващи оповестиха, че ще одобряват закон за трансформиране на косовските сили на 14 декември. В тази връзка Столенберг съобщи, че в случай че публична Прищина продължи този развой, тогава НАТО ще обмисли уговорката си към Косово.
Запитан за следствията, норвежецът съобщи, че той ще бъде в компетенцията на най-висшия съвещателен орган на организацията, който ще разиска и одобри съответни ограничения във връзка с Косово.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР