Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предупреди, че западният военен

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предупреди, че западният военен
Коментари Харесай

Столтенберг предупреждава, че НАТО трябва да се подготви и за лоши новини от Украйна

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предизвести, че западният боен съюз би трябвало да е подготвен за неприятни вести от украинския фронт, защото Киев продължава да се пази от съветската инвазия, оповестява.

" Войните се развиват поетапно " , сподели Столтенберг в изявление за немската телевизия ARD.

" Трябва да поддържаме Украйна и в положителни, и в неприятни времена " , сподели той.

" Трябва да сме подготвени и за неприятни вести ", добави Столтенберг, без да бъде по-конкретен.

Коментарите му идват в миг, когато западните съдружници разискват въпроса за боеприпасите и финансовата помощ за Украйна, а Москва усилва числеността на войските си. В петък съветският президент Владимир Путин подписа декрет за увеличение на броя на бойците с към 170 000 души до общо 1,3 милиона.

През последните месеци фронтовата линия се измести едва макар контраофанзивата на Киев през лятото. Но украинците използваха крилати ракети, с цел да отхвърлен съветския флот в Черно море, и нанесоха вреди надълбоко в съветската територия.

" Това са огромни победи, макар че не са съумели да придвижат фронтовата линия ", сподели Столтенберг в изявлението.

Столтенберг прикани членовете на НАТО да усилят производството на муниции, оплаквайки се от фрагментираното положение на европейската отбранителна промишленост.

" Не сме в положение да работим толкоз тясно дружно, колкото би трябвало ", сподели той, като прикани държавните управления да погледнат оттатък националните си ползи и да видят огромната картина.

Победата на Путин би била освен покруса за Украйна, само че и би представлявала заплаха за останалите съдружници , сподели Столтенберг.

" Колкото повече поддържаме Украйна, толкоз по-бързо ще завърши войната ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР