Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг поздрави българските военнослужещи по

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг поздрави българските военнослужещи по
Коментари Харесай

Столтенберг към българските военни: Поздравявам ви за цялостния принос към мисиите

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг поздрави българските военнослужещи във връзка празника, оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.

" Позволете ми на първо време да отдам респект на всички мъже и дами в униформи в България в този ден, в който се празнува храбростта и значимостта на Българската войска и военнослужещите. Свидетели сме по какъв начин в целия Алианс и в България военнослужещите имат основна роля като поддържат напъните на обществото в борбата против рецесията с ковид. Здравните служби са на фронтовата линия в борбата, само че военнослужещите им оказват помощ с полеви лечебни заведения, граничен надзор, стерилизация на публични мста, както и свъздушен превоз, с превозването на съоръжение ", е декларирал Столтенберг, представен от пресцентъра на МО.

" Бих желал да ви поздравя за цялостния ви принос към задачите и интервенциите на НАТО, както и за това, че в този момент инвестирате повече в защита. Всичко това се прави оценка високо и способства за общата мощ на НАТО и за обстоятелството, че сме дружно в напъните за предотвратяването на спор ", е подчертал генералният секретар на НАТО.

" Съюзниците от НАТО оказват поддръжка един на различен, НАТО координира тези старания. Например, България се възползва от качествата ни за превозването по въздуха на значимо здравно съоръжение, което оказва помощ в борбата с COVID-19. Така военнослужещите поддържат здравните институции. Прекрасно е да забележим такова тясно съдействие ", е добавил Йенс Столтенберг.

Организацията на Северноатлантическия контракт е поздравила българските военнослужещи във връзка Деня на храбростта и празника на Българската войска и като е споделила поздрава на Постоянната делегация на Република България в НАТО в обществените мрежи.

Специален привет към българските военнослужещи е отправило в обществените мрежи и Върховното основно командване на Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа като акцентът е подложен върху приноса на България към интервенцията на Стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR), задачата на НАТО в Афганистан " Решителна поддръжка " и към сигурността на Черноморския район.

Поздравления към Българската войска са разгласили още и Съюзното сухопътно командване на НАТО в Измир и Съюзното взаимно командване на силите на НАТО в Неапол.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР