Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг отново призова помощта за

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг отново призова помощта за
Коментари Харесай

Войната в Украйна: Русия продължава методично да унищожава ключова инфраструктура

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг още веднъж прикани помощта за Украйна да бъде увеличена. Той съобщи, че ситуацията на бойното поле е доста сложна и ще се усложнява още повече през зимните месеци.

Украинската страна задейства системите за противовъздушна защита в най-малко 9 области

Русия продължава методично да унищожава основната инфраструктура на Украйна, в това число и енергийните ѝ мощности. Заради бомбардировките против топлоцентрала до самата фронтова линия два енергоблока стопираха работа. Киев изиска незабавна помощ от Европейския съюз.

Британският външен министър Дейвид Камерън, който е във Вашингтон, прикани американския Конгрес незабавно да утвърди нов пакет помощи за Украйна.

Така още 170 000 души ще бъдат добавени към към този момент воюващите 1 320 000

Същевременно Кремъл упрекна Белия дом, че демонизира Русия, с цел да продължава да поддържа финансово и военно Украйна. На този декор Владимир Путин и иранският му сътрудник Ебраим Раиси на среща в съветската столица  потвърдиха общия блян да укрепват икономическите и политическите връзки.

„ Имаме огромни инфраструктурни планове. Обсъждаме ги от дълго време и към този момент пристъпваме към практическата им реализация. Като жп плана Север-Юг, обичайно работим взаимно и в региона на енергетиката “, сподели президентът на Русия Владимир Путин.

Иран е главен снабдител на безпилотни самолети, с които съветската войска бомбардира Украйна.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР