Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че държавните членки

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че държавните членки
Коментари Харесай

Йенс Столтенберг: ЕС не може сам да защити Европа

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг сподели, че държавните членки от Европейски Съюз и Канада са нараснали разноските за защита до рекордни равнища, предава ABC News.

Според него някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп подкопава сигурността им, поставяйки под въпрос уговорката на Съединени американски щати.

„ Ефектът от изявлението му е единствено един – да разрушава доверието в НАТО, а това е в полза на Путин “, разяснява Весела Чернева

„ Цялата концепция на НАТО е, че офанзива против един съдружник ще провокира отговор от целия алианс. Докато стоим зад това обръщение дружно, ние предотвратяваме всевъзможни военни офанзиви против която и да е страна в НАТО. Всяко подстрекателство, че не се застъпваме един за различен, че няма да се пазиме взаимно, това подкопава сигурността на всички нас “, акцентира той.

„ Европейският съюз не може самичък да отбрани Европа. 80% от разноските за защита на НАТО идват от съдружници отвън Европейски Съюз “, изясни Столтенберг пред Ройтерс.

Руски източници на Ройтерс удостоверяват предлагането на Владимир Путин

Столтенберг добави, че сътрудниците на Съединени американски щати в НАТО са отделили 600 милиарда $ повече за своите военни бюджети от 2014 година след анексирането на Кримския полуостров от Русия.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР