Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг изчаква да види как

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг изчаква да види как
Коментари Харесай

Столтенберг: Руското отстъпление от Херсон би било победа за Украйна

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг изчаква да види по какъв начин ще се развие изтеглянето на Русия от Херсон, само че в случай че то се удостовери, това ще бъде " още една победа за Украйна ", съобщи той в Рим.

" Трябва да забележим по какъв начин ще се развие обстановката на място през идващите дни. Но това, което е ясно, е, че Русия е подложена на мощен напън и в случай че напусне Херсон, това ще бъде още една победа за Украйна ", сподели Столтенберг.

" Видяхме по какъв начин украинските въоръжени сили съумяха да отхвърлен съветските сили и да освободят земя ", сподели Столтенберг, визирайки освободените села през предишното денонощие в Херсонска област.

" Тези триумфи принадлежат на храбрите и смели украински бойци “, съобщи Столтенберг.

" В същото време невижданата поддръжка, която съдружниците от НАТО, в това число Италия, предоставиха, има значение на бойното поле всеки ден и остава жизненоважна за напредъка на Украйна. "

Столтенберг приказва след първите си диалози на четири очи с италианския министър-председател Джорджия Мелони.

Сред съдружниците на нейното държавно управление има доста хора, които симпатизират на Москва, макар че самата тя неведнъж е подчертавала поддръжката си за Украйна и за глобите против Русия.

Мелони съобщи, че един от нейните цели е да работи за подсилване на алианса, с цел да го направи " още по-способен да реагира на закани, идващи от всички направления ".

" Алиансът е незаместим за сигурността и просперитета на нашите страни ", сподели тя. /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР