Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг говори на съвместна пресконференция

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг говори на съвместна пресконференция
Коментари Харесай

Столтенберг: Не можем да приемаме мира и сигурността за даденост


Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг приказва на взаимна конференция в Берлин с немския канцлер Олаф Шолц, осведоми Би Би Си.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2738
Той сподели пред репортерите, че " войната на президента Путин против Украйна разруши мира и шокира света ".

Столтенберг похвали силите на Киев и обеща  поддръжката за тях да продължи " за отстояване на правото на самозащита, залегнало в хартата на Организация на обединените нации ".

Той поздрави Германия за нейната военна и филантропична поддръжка за Украйна и въпреки да означи, че " НАТО носи отговорност да предотврати по-нататъшната ескалация на тази война ", той предизвести членовете на Алианса, че " не можем да одобряваме мира и сигурността за даденост ".

" Вчера министрите на защитата започнаха да обмислят какво би трябвало да създадем, с цел да подсилим нашата защита и въздържане в дълготраен проект. Това ще изисква доста нарастване на вложенията в защитата ", сподели Столтенберг.

Междувременно немският канцлер Шолц съобщи, че Германия е нараснала финансирането за своите въоръжени сили, с цел да подсигурява, че " НАТО е в положение да извърши своите отговорности и мандат ".

След завръщането си във Варшава от Киев полският министър председател Матеуш Моравецки съобщи, че на идната среща на върха на НАТО съдружниците са подготвени да прегледат изпращането на миротворческа задача в Украйна.

Това обаче не съответствува с официозната позиция на НАТО и Съединени американски щати, че Алиансът няма да се намесва с войски на територията на Украйна, тъй като съгласно американския президент Джо Байдън и други западни водачи това би развързало Трета международна война. НАТО и Съединени американски щати се опълчват интензивно и на друго искане на Киев - да бъде основана неразрешена за полети зона над Украйна или страната да получи бойни самолети, с цел да може да се бори с съветската експанзия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР