Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг днес осъди атаките на

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг днес осъди атаките на
Коментари Харесай

Генералният секретар на НАТО осъди Хамас и призова Израел да защитава цивилните

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг през днешния ден осъди офанзивите на " Хамас " в Израел и сподели, че израелските ответни дейности в Газа би трябвало да зачитат интернационалното право, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 807
" Ние осъждаме терористичните офанзиви на " Хамас " против Израел ", съобщи Столтенберг в тирада пред скандинавски депутати в Осло. " В същото време е значимо отговорът на Израел да бъде в границите на интернационалните закони, според които животът на цивилните е предпазен и филантропичната помощ би трябвало да доближи до Газа ", добави той.

Столтенберг сподели на 11 октомври, че Израел има право да се отбранява, само че той чака отговорът на офанзивите на " Хамас " да бъде симетричен.

Ръководителят на НАТО през днешния ден предизвести за риск от ескалация на войната в по-широк районен спор. " Иран, " Хизбула ", и други не трябва да се възползват от ситуацията. Страданието през последните седмици ни припомня, че не би трябвало да преставаме да работим за непрекъснато, спокойно политическо решение на спора ", сподели още той.

Столтенберг съобщи също, че е сигурен, че Швеция ще се причисли към НАТО, само че отхвърли да предвижда по кое време ще стане това, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР