Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенбелг заяви, че присъединителният протокол

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенбелг заяви, че присъединителният протокол
Коментари Харесай

Столтенберг: НАТО съвсем скоро приема Македония!

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенбелг съобщи, че присъединителният протокол за влизането на Македония в НАТО ще бъде подписан в близко време, заяви МИА, представена от Българска телеграфна агенция. 

" Ще подпишем присъединителния протокол в НАТО и това можем да създадем бързо ", акцентира Столтенберг, съобщи Българска телеграфна агенция.

За ратификацията ще бъде належащо повече време, всичко зависи от 29-те Народното събрание, съобщи Столтенбелг за " Политико ". Възможно е тази седмица посланиците на страните-членки на НАТО да подпишат протокола.

" Някои страни-членки като Словения към този момент получиха залена светлина за това ", както съобщи словенският дипломат Йерлко Кацин.

" Щом подпишем присъединителния протокол, Скопие ще седне на масата ", сподели Столтенберг.

Това значи, че Македония ще взе участие като страна наблюдаващ във всички основни формати на срещите на алианса, само че ще стане пълноправна членка откакто всички 29 Народното събрание ратифицират присъединителния протокол. Миналия път ни трябваше една година, съобщи генералният секретар на НАТО, разяснявайки влизането на Черна гора в НАТО през 2017г.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР