Генералният мениджър на Сакраменто Кингс Монти МакНеър вярва, че българинът

...
Генералният мениджър на Сакраменто Кингс Монти МакНеър вярва, че българинът
Коментари Харесай

Генералният мениджър на Сакраменто Кингс за Везенков: Много хора не знаят на какво е способен

Генералният управител на Сакраменто Кингс Монти МакНеър има вяра, че българинът Александър Везенков ще изненада всички Националната баскетболна асоциация в първия си сезон в лигата, написа nbcbayarea.com.

на стойност 20 милиона $, откакто завоюва наградата за най-полезен състезател в Евролигата с екипа на Олимпиакос.

" Мнозина тук не са чували за огромна част от баскетболистите отвън Северна Америка и когато те дойдат всички доста се въодушевяват от тях. Примерите са доста - Никола Миротич, Боян и Богдан Богданович, Неманя Биелица...Но мисля, че Везенков ще изненада доста хора, тъй като те просто не го познават добре и не знаят на какво е кадърен ", разяснява МакНеър в изявление за The Athletic.

Той изясни, че българинът е следен дълго време преди да се вземе решението да му бъде препоръчан контракт.

" Колин Монтагю, който е шеф на анализаторския отдел в нашия тим, беше първият, който си спомни за Саша. Той има отличен нюх за намирането на завладяващи задгранични играчи, както в драфта, с прехвърляния или от свободните сътрудници. Именно Монтагю преди няколко години ни обърна внимание за Саша ", сподели МакНеър.

" Няколко наши консултанти за задграничните баскетболисти го следиха, а в следствие и скаутите ни на национално равнище Фил Джабур и Уес Уилкокс също започнаха да го гледат по-често и разясниха: " Да, това момче е в действителност положително ". В процеса се включиха много хора и ни лиши няколко години, с цел да решим да го притеглим. В началото не знаехме дали той ще бъде задоволително добър, с цел да пристигна ", добави той.

27-годишният Везенков приключи сезон 2022/2023 в Евролигата със междинни индикатори от 17,6 точки и 6,9 битки с 55,5 % сполучлива пукотевица от полето.

В гръцката лига той оказа помощ на Олимпиакос да завоюва купата и беше определен за най-полезен състезател за сезона след 16,7 точки и 5,7 битки приблизително на дуел от шампионата.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР