Генералният директор на Световната здравна организация призова за прекратяване на

...
Генералният директор на Световната здравна организация призова за прекратяване на
Коментари Харесай

Израел обвини СЗО в сговор с Хамас

Генералният шеф на Световната здравна организация прикани за преустановяване на огъня и за " същинско решение " на спора сред Израел и " Хамас ", оповестява " Ройтерс ".
В прочувствен зов той разказа изискванията в Газа като " пъклен ".
Самият Тедрос Адханом Гебрейесус претърпява война като дете и неговите лични деца се укриват в бункер по време на бомбардировките в граничната война на Етиопия с Еритрея през 1998-2000 година В речта си той се разчувства, до момента в който описваше изискванията в бомбардираната линия Газа, където починаха над 25 000 души.
" Аз съм същински набожен заради своя личен опит, че войната не води до решение, а до още война, повече ненавист, повече мъка, повече опустошение. Така че дано изберем мира и да разгадаем този въпрос политически ", настоя Гебрейсус пред Изпълнителния съвет на СЗО в Женева по време на полемика за изключителната обстановка в областта на опазването на здравето в Газа.
" Мисля, че всички Вие заявихте решението с две страни и се надяваме, че тази война ще завърши и ще се премине към същинско решение ", добави той, след което се разстрои и дефинира актуалната обстановка като " оттатък думите ".
Израел предприе акцията си за заличаване на " Хамас ", откакто на 7 октомври бойците на групировката нахлуха на територията ѝ и убиха 1200 души, множеството от които цивилни, а също взеха над 200 заложници в Газа.
Посланикът на Израел съобщи, че изказването на Гебрейсус е " цялостен лидерски неуспех ".
" Изявлението на генералния шеф беше олицетворение на всичко, което не е наред със СЗО от 7 октомври насам. Никакво споменаване на заложниците, изнасилванията, убийствата на израелци, нито милитаризацията на лечебните заведения и отвратителното потребление на хора като живи щитове от " Хамас ", акцентира Мейрав Ейлон Шахар.
Тя упрекна международната здравна организация и в " сговор " с " Хамас ", защото по нейни думи СЗО си затваря очите за военните действия на " Хамас " в лечебните заведения в Газа.
В същото послание шефът на СЗО предизвести, че още хора в Газа ще умрат от апетит и заболявания.
" Като прибавите всичко това, мисля, че е елементарно да разберете какъв брой адска е обстановката ", заключи той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР