Генералният директор на Секхи Ли, който оглавява втория по големина

...
Генералният директор на Секхи Ли, който оглавява втория по големина
Коментари Харесай

В бъдещите бързи изчисления ще бъде премахната границата между процесора и паметта

Генералният шеф на Секхи Ли, който оглавява втория по величина производител на разнообразна памет след Samsung, показа по време на интернационалния симпозиум IRPS своите прогнози за по-нататъшното развиване на централните процесори и оперативната памет. Според неговите думи, обединяването на паметта с изчислителните функционалности на процесорите е единственият метод за повишение продуктивността на компютърните устройва в близкото бъдеще.

„Ще има доближаване на паметта и процесорната логичност. Идеята е към DRAM да бъдат добавени няколко изчислителни функционалности, типични за централните процесори“ – сподели Ли.

Той се спря в детайли на идната еволюция на паметта. Според неговите думи, идващият стадий на развиването е обработката наоколо до паметта (Processing Near Memory, PNM ), при която CPU и RAM ще бъдат сложени в еднакъв корпус. За по-нататъшното увеличение на продуктивността процесора и паметта ще бъдат сложени на една и съща поставка и тази технология ще се назовава обработка в паметта (Processing in Memory, PIM ).

Това не е краят – за постигането на оптималната продуктивност ще се употребява технологията за калкулации в паметта (Computing in Memory, CIM ), при която централния процесор и оперативната памет ще бъдат интегрирани на еднакъв кристал. Според Ли, това обединение може да бъде осъществено само посредством взаимната работа на фирмите, работещи в екосистемата на.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР