Генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг ще посети днес турската

...
Генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг ще посети днес турската
Коментари Харесай

Генералният секретар на НАТО пристига в Турция

Генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг ще посети през днешния ден турската столица Анкара. Столтенберг ще беседва с външния министър Мевлют Чавушоглу и с други виновни представители.

Визитата е на фона на спора сред двете членки на алианса Турция и Гърция, който докара до мощна ескалация на напрежението в региона на Източното Средиземноморие. Това ще бъде главната тематика в диалозите в Анкара съгласно дипломатическите източници. Алиансът поставя старания да обезврежда спора, с цел да спре ескалацията на напрежението.

Неотдавна НАТО разгласи основаването на механизми за способи на решение на противоречивите проблеми сред Турция и Гърция, което съответствува и с позицията на Анкара.

"Този механизъм за сигурност може да помогне да се сътвори пространство за дипломатически старания за решение на главните проблеми на разногласията. Готови сме да го развием в допълнение. Ще продължа да подкрепям контакти и с двете съюзнически страни ", съобщи Столтенберг.

След диалозите в Анкара Столтенберг се планува да посети Атина, където се чака да беседва с гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис и с министрите на външните работи и на защитата на Гърция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР