Генералната прокуратура на Беларус образува наказателно дело за подготовка на

...
Генералната прокуратура на Беларус образува наказателно дело за подготовка на
Коментари Харесай

Беларус съди Тихановская за подготовка на терористичен акт

Генералната прокуратура на Беларус образува наказателно дело за подготовка на терористичен акт против някогашният претендент за президент Светлана Тихановская и представители на асоциацията BYPOL - някогашни чиновници на сигурността, които са в чужбина и са настроени към опозицията, разяснява генералният прокурор на страната Андрей Швед, представен от " БелТА " и ТАСС.

" Въз основа на материалите, показани от Комитета за държавна сигурност и Министерството на вътрешните работи, Главната прокуратура образува наказателно дело против Тихановская и участниците в по този начин наречената самодейност BYPOL за подготовка на терористичен акт от проведена група по член 289 от Наказателния кодекс ", съобщи ръководителят на генералната прокуратура.
 Лукашенко уточни идващия президент на Беларус
Лукашенко уточни идващия президент на Беларус

Един от двама ексминистри евентуално ще го наследи на поста

Според Швед " горепосочените лица се пробваха да извършат детонации и палежи на територията на столицата и други градове преди няколко дни ".

" Задържаният жител Малейчук, който е в пандиза, към този момент даде показания за уредниците и участниците в терористичната офанзива ", сподели основният прокурор. Той добави още, че уредниците на терористичните офанзиви възнамеряват да обвинят държавните органи в " осъществяване на дейности, които основават заплаха за гибелта на хората ".

Генералната прокуратура на Беларус също по този начин разпореди на Комитета за държавна сигурност - Комитет за Държавна сигурност (на СССР) да провежда интернационално търсене на Тихановская и други лица , обвинени в подготовка на терористичен акт.
 Над 230 души са арестувани на митингите в Беларус
Над 230 души са арестувани на митингите в Беларус

Повечето от арестите за осъществени в Минск…

Главната прокуратура е упълномощила на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) неотложно да провежда интернационално търсене на тези лица и да приготви пакет от документи, който да бъде изпратен на способените органи на Литва и Полша по отношение на тяхната екстрадиция за наказателно гонене.

" Настоящото наказателно дело е още един факт, потвърждаващ, че по този начин наречената съпротива е подготвена на всичко, с цел да реализира незаконните си цели за завладяване на властта ".

" Организира и прави тежки закононарушения, целящи да причинят щета нза живота и здравето на нашите жители ", разяснява Швед.

На 26 март Министерство на вътрешните работи заяви, че правоприлагащите органи на Беларус са предотвратили две терористични офанзиви, които гражданин на райно Пинск (област Брест) е възнамерявал да извърши в Минск и в една от военните елементи на Минска област.
 Тихановская се готви за среща с Байдън
Тихановская се готви за среща с Байдън

Тя има цел - нови избори през септември или октомври, а Съединени американски щати поддържат пътя на Беларус към демокрация
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР